Kenneth Gangnes tok sin første NM-tittel i utklassingsstil

Kenneth Gangnes var knusande overlegen då han tok sin aller første NM-tittel i hopp. Men to av landslagshopparane vart diska.

Kenneth Gangnes

TØFT: Det snødde tjukt på Lillehammer, men Kenneth gangnes tok likevel ein klar siger og sitt første NM-gull

– Det er ein lekker tittel, seier mannen som har hatt ein stor sesong i verdscupen. – Eg har hatt NM-gull i draumane lenge.

Han la grunnlaget med 131,5 meter i første omgang, og leia med 15,5 poeng på Fredrik Bjerkeengen.

131,5 meter vart det også i andre omgang. – Det hoppet var nok hakket betre, sa Gangnes. – Dessutan er eg i form, og då fungerer det meste i alle slags forhold.

– Det var fortent. Det er rett mann som står øvst, seier landslagssef Alexander Stöckl.

Til Japan i morgon tidleg

Hopp-medaljevinnere

GLADE MEDALJEVINNARAR: Daniel-Andre Tande, Kenneth Gangnes, Andreas Stjernen

Beste hoppet i finaleomgangen hadde Johan Andre Forfang med 133 meter. Det gav sølv, men heile 11,2 poeng bak Gangnes. Andreas Stjernen tok bronsen.

I morgon tidleg skal hopparane til Japan der det er verdscuprenn i Sapporo komande helg. Der toppar Norge laget, i motsetnad til ofte tidlegare.

– Det er fordi alle løparane har lyst, sjølv om det er ei lang og slitsam reise, seier Stöckl.

– Eg vil fighte så lenge som mogeleg i verdscupen, seier Gangnes, som ligg på tredjeplass der.

– Og så gjeld det nasjonscupen, seier Stöckl. Den leiar Norge rundt 200 poeng føre Tyskland. – Men det er ikkje så mykje.

Hopprennet vart avvikla i tjukt snøver og på eit føre NRK-ekspert Anders Jacobsen kalla lim. Spesielt ille var det i starten av første omgang då to hopparar fekk null poeng for sine hopp.

Diska etter hoppdress-trøbbel

I andre omgang vart også Daniel-Andre Tande og Joachim Hauer diskvalifisert for feil på hoppdressane. Det likte ikkje landslagssjef Alexander Stöckl.

– Men det er kontrollørane som måler, og reglane er der. Dette er eit renn som går litt fram og tilbake med forholda, og skjerpinga er ikkje heilt som den skal vere

– Dette var kjedeleg. Eg hadde sjanse til å kjempe om medalje, seier Tande, som låg på tredjeplass etter første omgang. – Dressen må ha sklidd litt ned etter at eg stor på målaren, og så blir det ein eller to millimeter for lågt.

– Veldig kjipt, seier Hauer, nummer 6 etter den første omgangen.

• Luton misset seiershattrick mot Everton

Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

UZxSU_N9CXo
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)