Hopp til innhold

Gullgutten: – Jeg tenkte «hvem skal kunne slå meg?»

Henrik Ingebrigtsen (21) var stinn av selvtillit før gulløpet på 1500-meter i EM. Gullet, som er Norges første under årets EM, sikret etter all sansynnlighet 21-åringen OL-plass.

Henrik Ingebrigtsen tok et overraskende gull under dagens 1500 meter i Helsingfors idag.

VIDEO: Se gulløpet til Henrik Ingebrigtsen her. Etter en dårlig start kom han raskt på slutten. En sterk sluttspurt sikret Ingebrigtsen gullet.

Henrik Ingebrigtsen

Slik ser en fersk gullvinner i EM ut. Henrik Ingebrigtsen etter seieren på 1500-meter.

Foto: Martin Meissner / Ap

Henrik Ingebrigtsen (21) tok EM-gull på 1500-meter søndag.

Etter en rolig åpning på finalen kom nordmannen sterkt på slutten og spurtet inn til et overraskende gull på tiden 3,46,20.

Etter gulløpet røpte 21-åringen at han var stinn av seltvillit før start.

– I dag lå jeg i fem - seks timer på hotellet og tenkte «hvem skal kunne slå meg?». Jeg kom frem til at det ikke var noen, gliser Ingebrigtsen til NRK.

Tiden som sikret gullet var langt fra skremmende og var ti sekunder dårligere enn hans egen personlig rekord på 3,36,39.

  • Gratulér Henrik med EM-gullet nederst i saken!

Ikke tatt ut til OL

I motsetning til blant andre Andreas Thorkilden og Ingvild Måkestad Bovim som begge har skuffet i EM, er han ikke tatt ut til OL som starter om bare fire uker.

– Men jeg la vel inn en god søknad nå, sa Ingebrigtsen med glimt i øyet etter EM-gullet.

– Veldig godt gjennomført løp av Henrik, sier NRKs friidrettsekspert og OL-vinner på 800-meter Vebjørn Rodal.

EM-gullet sikret etter all sannsynlighet OL-plassen for Henrik Ingebrigtsen. Det siste OL-uttaket er førstkommende søndag.

Les videre under videoen!

Se Henrik Ingebrigtsens medaljeseremoni her.

VIDEO: Se Henrik Ingebrigtsen motta gullmedaljen som beviser at han er europamester.

Fire medaljer

– Jeg ble ikke skremt av det som skjedde i går (i semifinalene). Da jeg sto på startstreken i dag hadde jeg skikkelig tro på meg selv. Du må ha tro på gull for å vinne, sier han.

Nordmannen bommet taktisk i semifinalen, men var iskald da det gjaldt som mest. Ingebrigtsen vant 0,13 sekunder foran franske Florian Carvalho. Bronsen gikk til spanske David Bustos på tiden 3.46,45.

EM-gullet til Ingebrigtsen er Norges første gull og totalt fjerde medalje under årets EM.

Tidligere i mesterskapet har Tonje Angelsen tatt sølv i høyde, Margrethe Renstrøm bronse i lengde og Jaysuma Saidy Ndure bronse på 100 meter.

Video: Henrik Ingebrigtsen måtte løpe mesteparten av seiersrunden med et altfor lite norsk flagg.

Henrik Ingebrigtsen vant dagens 1500 meter. Men et større flagg å feire med hadde han ikke med seg.

VIDEO: Gullvinner Henrik Ingebrigtsen måtte feire med et lite flagg. Ikke før på slutten av seiersrunden fikk han et stort norsk flagg.

Gratulér Henrik med EM-gullet her!

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal