Zlatan Ibrahimovic var ivrig etter å vise seg frem mot gamleklubben, men det ble en danske som spolerte festen for PSG.

Lasse Schöne scoret utligningsmålet for Ajax i kampen mot PSG.

Cavani og Zlatan jubler

Cavani og Zlatan jubler for 1–0.

Det er 13 år siden Zlatan Ibrahimovic startet sitt proffeventyr, og det hele startet i Ajax – i kveld var han tilbake i Amsterdam og ble mottatt som en hjemvendt sønn.

– Det kjentes fantastisk og det er en fantastisk arena og publikum er spesielle her. Det er tredje gangen jeg er her og hver gang blir jeg godt mottatt, sa Zlatan til Viasat etter kampen der han ble kåret til banens beste spiller.

Det var duket for første kamp i gruppespillet i mesterligaen mellom Ajax og Paris St. Germain. Zlatan ble tatt mot som en helt og på tribunen kunne man lese følgende på et banner:

Velkommen tilbake, Guds sønn!!

Den svenske spissen var involvert i det meste av det den franske klubben gjorde offensivt og hadde fem skudd på mål. Men selv om PSG hadde flest skudd var Ajax farlige mot slutten av kampen.

– Vi gjorde noen unødvendige feil, også ved målet. PSG var best i første omgang, men i andre får vi en bedre rytme. Vi er fornøyde med 1-1, sa Ajax-trener Frank de Boer til Viasat Fotboll Sverige.

Bortelaget best i gang

Den svenske superspissen var også involvert i PSGs 1-0-scoring. Etter 12 minutter tok han med seg ballen til rett utenfor sekstenmeteren og sendte i vei et skudd. Den nederlandske landslagsmålvakten Jasper Cillessen reddet skuddet, men Edinson Cavani satte returen i mål.

30 sekunder etter pause holdt nederlenderne på å rote det til for seg selv. Forsvaret tok seg altfor god tid, og brasilianske Lucas Moura snappet ballen. Han satte fart mot mål, men skjøt til side for mål.

Saken fortsetter under bildet!

Laster Twitter-innhold

Det nederlandske hovedstadslaget våknet derimot etterpå og begynte å sette press på Paris-laget. De var aggressive i presset og holdt bra på ballen, men klarte likevel ikke å komme til de store sjansene.

Presset ga likevel resultat til slutt. 15 minutter før pause lykkes nederlenderne. Danske Lasse Schöne sendte hjemmepublikummet til himmels da han utlignet for vertene på et frispark fra 20 meter.

Sluttminuttene av kampen var svært åpen, og begge lagene kunne ha scoret på tampen. Men presisjonen var for dårlig og det endte med poengdeling

– Jeg hadde en fin tid her

Zlatan og lagkameratene kan ta med seg ett poeng tilbake til Paris. De fikk dermed en grei start på årets mesterliga.

En spillesugen svenske ønsket nok allikevel å få med seg mer fra klubben som startet proffeventyret.

– Jeg hadde en fin tid her, og har mange fantastiske minner. Jeg lærte hvordan man spiller fotball i Ajax og det føles godt å være tilbake, sa Zlatan før kampen.

Svensken spilte 74 ligakamper for Ajax i perioden 2001–2004 og scoret 35 mål.

• Odd ute av cupen etter «kaoskamp» – ble senket av brassescoring

Sandnes Ulf sørget for at nok et eliteserielag er ferdigspilt i årets fotball-NM. Odd ble sendt ut med 4-5-tap på bortebane.

Odd tok ledelsen i en kamp som inneholdt fem scoringer før pause. 1.-divisjonslaget Sandnes Ulf ledet da 3-2, og i annen omgang fortsatte de lyseblå å score. Etter 71 minutter la Vajebah Sakor på til 5–3 for hjemmelaget etter en vanvittig scoring på brassespark.

Målrushet fikk NRK-ekspert Alexander Schau til å reagere.

– Det er fullstendig kokos og revning av alt som er normal oppførsel i en fotballkamp. ingen kan forsvare seg, og alle kan score. Her kan du faktisk holde pusten mellom hvert mål og ikke svime av, sa Schau i Cupen Live på NRK.

• KFUMs nødløsning ble cuphelt i straffedrama

Idar Nordby Lysgård (29) ble avgjørende da KFUM Oslo slo Sogndal ut av cupen. Keeperen ble hentet til klubben dagen før.

I straffesparkkonkurransen reddet han et svakt spark fra Martin Høyland. Det ble den eneste bommen på KFUMs vei til 5-4-seier.

Selve kampen endte 1-1 på Fosshaugane Campus.

Lysgård var klubbløs før han tirsdag ble en del av keeperteamet til «Kåffa». Dagen etter voktet han Oslo-lagets mål i cupens 3. runde.

Emil Ødegaard fikk søndag en smell i hodet og måtte sy ti sting etter en duell som endte med rødt kort til Bård Finne.

Eliteserien fotball 2021: Odd - Mjøndalen (2-2)
  • Johnsen og Botheim cupmestere med Malmö

Malmö viste seg sterkest i straffesparkkonkurransen mot Djurgården og kunne juble for cuptittelen. Lasse Berg Johnsen satte det avgjørende straffesparket.

Malmö sikret seg dermed sitt 16. cuptrofé, noe som er åtte mer enn AIK og IFK Göteborg. De lyseblå fra sør vant siste cupen i 2022, og de måtte vente i det lengste i onsdagens finalekamp.

Tobias Gulliksen og Haris Radetinac misbrukte begge sine forsøk i straffesparkkonkurransen. Malmö-keeper Johan Dahlin reddet. Lasse Berg Johnsen på scoret den avgjørende straffen.

Erik Botheim scorer 1-0
  • Djurgården klager på lang Tokmac-utestengelse

Tokmac Nguen er ilagt fire kampers karantene etter Allsvenskan-dramaet mot Malmö. Nå påklager Djurgården den lange karantenen.

Det er Aftonbladet som tirsdag skriver om den siste utviklingen i saken mot den norske spilleren.

Nguen ble utvist etter en duell med Malmös Derek Cornelius i den aktuelle ligakampen i forrige uke. I sekundene som fulgte, skallet han til Pontus Janssons brystkasse.

Tokmac Nguen
  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)