- Jeg er skuffet over en så svak forestilling

Kvinnelandslaget i fotball må heve seg betraktelig om det skal bli et godt EM i Sverige. Fredag ble det 2-3-tap for Russland.

Caroline Graham Hansen

Det hjalp ikke at Caroline Graham Hansen scoret to mål mot Russland. Norge tapte likevel sin siste kamp før EM-alvoret tar til

Landslagstrener Even Pellerud var alt annet enn fornøyd.

– Når vi omsider har en hjemmekamp, er det synd vi skal presentere oss fra den siden der. Dette er ikke det laget jeg har blitt kjent med siste halvåret. Jeg er skuffet over en så svak forestilling, sier Pellerud til NRK.

– Er det skummelt med et slikt resultat så rett før EM?

– Først og fremst er det overraskende. Det var et brudd med spillestilen, og det var enkle pasningsfeil jeg ikke har sett i laget før. Jeg hadde ikke ventet at vi skulle gjøre så mye rart og ta så mange rare valg. Jeg er ikke noe glad for det der.

Pellerud tror fortsatt Norge har sjanse til semifinale i EM.

– Om vi spiller som i dag, kommer vi ikke dit. Men vi har et annet gir, sier han.

Mot Island i første EM-kamp torsdag venter han en helt annen innstilling og fokusering. Vi må involvere alle spillerne for å komme fram til noen enkle svar.

– Blir det vanskelig å ta ut laget mot Island?

– Det blir ikke akkurat enklere nå, nei.

– Fikk du de svarene du ønsket i dag?

– Nei, det gjorde jeg ikke.

Tomålsscorer Hansen

Caroline Graham Hansen ga Norge ledelsen både 1–0 og 2-1, uten at det hjalp.

Det første målet kom allerede etter to minutters spill. 2-1-scoringen kom kvarteret ut i 2. omgang.

Etter 2-1-scoringen slo Russland umiddelbart tilbake etter en heading av kapteinen Ksina Tsybutovitsj.

Samme kvinne fikk sjansen fra straffemerket etter 60 minutters spill. Ingrid Hjelmseth reddet straffen, men Tsybutovitsj satte returen i mål.

Island

Dermed har Norge tapt sine to siste kamper under oppkjøringen til EM i Sverige som starter kommende uke. I den forrige kampen tapte Norge 0–1 for Frankrike. Da var Norge ganske god. Det var ikke tilfellet fredag.

Laget må skjerpe seg til den første EM-kampen mot Island kommende onsdag.

– Sløvt av oss

Tomålsscorer Caroline Graham Hansen gledet seg over scoringene, men det var også det. Stabæk-spilleren likte ikke at Russland stakk av med seieren.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv. Vi var for usikre bak. Sløvt av oss, sa 18-åringen som blir mesterskapsdebutant i Sverige.

Hun fant likevel noe bra å ta med seg videre til Kalmar og EM.

– Vi gjorde mye bra framover. Det var det beste med kampen, mente Hansen.

Veteranen Solveig Gulbrandsen var ikke mindre skuffet enn sjefen.

– Vi gjorde ikke det vi skulle i dag. Resultatet er én ting, men vi vil helst gå inn i et mesterskap med en god følelse. Det gjør vi ikke etter denne kampen. Dette er internasjonal fotball, og da går det raskere enn vi er vant til. I dag var vi ikke kyniske nok. I EM kan vi ikke gjøre de feilene vi gjorde i dag, sier Gulbrandsen til NRK.

Kampfakta

Norge – Russland 2–3 (1–1)
382 tilskuere
Mål: 1–0 Caroline Graham Hansen (2), 1–1 Nelli Korovkina (8), 2–1 Hansen (51), 2–2 Kesina Tsybutovitsj (53), 2–3 Tsybutovitsj (str. 60).

Ingen kort.

Norge (4-5-1): Ingrid Hjelmseth (Silje Vesterbekkmo fra 66.) - Kristine Wigdahl Hegland (Ingrid Ryland fra 46.), Toril Hetland Akerhaugen (Marita Skammelsrud Lund fra 46.), Maren Mjelde (Marit Fiane Christensen fra 66.) - Emilie Haavi (Leni Larsen Kaurin fra 46.), Solveig Gulbrandsen (Cathrine Dekkerhus fra 46.), Ingvild Landvik Isaksen, Ingvild Stensland, Caroline Graham Hansen – Elise Hove Thorsnes.

Fotball

• Rosenborg leder over Brann

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det har vært en sjansefattig og jevnspilt første omgang på Brann stadion.

LEDER PÅ BORTEBANE: Rosenborg leder over Brann
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.

Norge J17
  • Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

– Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.

Sander Berge
  • Pellegrino lurte stjernekeeper Lloris – scoret sesongens andre i MLS

Amahl Pellegrino er for alvor i ferd med å få fart på karrieren i Major League Soccer. Lørdag rundet han tidligere Tottenham-keeper Hugo Lloris og scoret for San Jose Earthquakes.

Pellegrinos fulltreffer bidro til at laget hans beseiret Los Angeles FC med 3-1.

Den tidligere Bodø/Glimt-yndlingen satte inn 2-0-målet i kampen ti minutter ut i annen omgang. Etter en strålende pasning av argentineren Cristian Espinoza kom Pellegrino alene med Los Angeles-keeper Lloris. Nordmannen rundet sisteskansen og trillet ballen i nettet.

Pellegrinos scoring var hans andre for sesongen. 33-åringen startet lørdagens kamp til venstre i Earthquake-angrepet. Han ble byttet ut etter 69 minutters spill. (NTB)