Øyvind Storflor - Målscorer Øyvind Storflor feirer 2-0-målet med Diomande. - Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Målscorer Øyvind Storflor feirer 2-0-målet med Diomande.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ronny Deila - Ronny Deila og Strømsgodset skal kose seg med å være på toppen av tabellen. - Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Ronny Deila og Strømsgodset skal kose seg med å være på toppen av tabellen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix
Ole Martin Årst - Ole Martin Årst kom til en kjempemulighet, men klarte ikke å sette ballen innenfor stengene. - Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Ole Martin Årst kom til en kjempemulighet, men klarte ikke å sette ballen innenfor stengene.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix
– Vi skal kose oss med å være på toppen av tabellen, det er kjempegøy. Der ligger vi fordi vi har fortjent det. Da er det opp til oss å utvikle oss og holde oss på det nivået vi er nå, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til Max etter kampen.

Assistentrener i Tromsø, Agnar Christensen, lot seg imponere av Deilas menn.

– I dag var de et nummer for store for oss. Det er bare å ta av seg hatten for et bra hjemmelag, sier han til Max etter kampen.

Drømmestart

Strømsgodset fikk en drømmestart hjemme på Marienlyst stadion. Tromsø-keeper Benny Lekström startet med en kjemperedning, men på hjørnesparket som fulgte var gjestenes sisteskanse ikke like heldig.

Lekström fikk ikke kontroll da han prøvde å slå ballen ut av feltet, misset fullstendig og Anders Konradsen kunne sendte ballen i nettmaskene til 1-0 halvannet minutt ut i kampen.

Strømsgodset leverte festfotball for sine hjemmesupportere det første kvarteret, og kom til flere store muligheter uten at det ble ny nettkjenning.

– Det var perioder som var veldig gode, men jeg ser også at gutta kjenner kampprogrammet. Så det blir perioder der vi blir liggende litt bakpå, sier Deila.

Kjempebom

Tromsø kom seg etter hvert bedre inn i kampen, og den siste halvtimen inn mot pause var mer jevnspilt.

Kvarteret etter pause fikk hjemmelaget muligheten på et frispark.

Øyvind Storflor hamret ballen i mål og dobblet ledelsen for Strømsgodset.

Årst hadde en kjempemulighet til å redusere for Tromsø, men etter å ha rundet keeper, satte han ballen utenfor - til stor frustrasjon for både bortesupportere og trener Per-Mathias Høgmo.

Assistenttrener Christensen synes ikke Tromsø var på sitt beste onsdag.

– I dag var vi et dårlig bortelag. Vi har vært bedre enn dette før og i dag var vi ikke gode nok, sier han.