Hopp til innhold

Riise fortsatt bitter på Hallén: – Jeg kan ikke tilgi

NIKOSIA (NRK.no): John Arne Riise spiller ikke på landslaget så lenge Yngve Hallén er fotballpresident.

John Arne Riise forteller om hva han synes om fotballpresident Yngve Hallén og om hvorfor han valgte å slutte på landslaget.

John Arne Riise

John Arne Riise: - Kunne ikke spilt under Hallén. Selv om forbudet mot private spillselskaper oppheves.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Han har sagt en del ting og gjort en del ting som jeg ikke kan tilgi, sier Riise til NRK.no.

NRK møter John Arne Riise i hans nye hjem i den kypriotiske byen Nikosia. 34-åringen dro til den lille ferieøya og Apoel i september etter å ha vært klubbløs i sommer.

Riise valgte nettopp Nikosia-klubben på grunn av mesterligaspill, men har foreløpig fått liten tillit både i hjemlig serie og i Europas gjeveste turnering.

– Planen fremover er å spille så mye som mulig, samtidig vet at jeg at treneren er opptatt av å hvile spillere. Dessuten har jeg ikke vært hundre prosent klar til å spille. Nå føler jeg meg klar. Da er det bare å prestere best mulig, sier den tidligere landslagsspilleren.

– Kunne ikke spilt under han

Riise valgte å takke for seg på landslaget i 2013 etter 110 landskamper. Avskjeden skjedde ikke uten turbulens.

Da fotballpresident Yngve Hallén kritiserte Riises avtale med spillselselskapet Betsson, og sa at han satte seg selv på sidelinja med hensyn til landslaget,

Yngve Hallen

Hallén: - Har ingen konflikt med Riise.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

utløste det bitre kommentarer fra fotballspillerens side.

Nå forteller Riise at han aldri skal tilbake til landslaget så lenge Hallén sitter ved makten i norsk fotball. Heller ikke om forbudet mot Betsson eller andre spillselskaper blir opphevet.

– Jeg bare vet at han er en person som jeg ikke kunne spilt under, uansett om Betsson hadde vært lovlig eller ikke. Det har med min egen feeling og min egen respekt å gjøre.

– Jeg vil ikke spille på landslaget så lenge Yngve Hallén er der. Han er en person som jeg mener ikke bør sitte der han sitter, sier Riise i intervjuet med NRK.

– Har ingen konflikt

John Arne Riise vil ikke utdype ytterligere hva han legger i kritikken, men henviser til tidligere presseoppslag om striden mellom de to.

– Han har blitt en stor del av årsaken til at jeg ikke vil tilbake til landslaget, sier Riise, og viser til diskusjonen rundt Betsson og spillmonopolet.

– Så åpnet han kjeften og da gjorde han det ganske enkelt for meg å ikke komme tilbake, forteller han.

Martin Ødegaard

- Martin Ødegaard bør gå til Real Madrid, mener Riise.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fotballpresident Yngve Hallén har kommentert kritikken fra Riise i en epost:

«Eg har ingen konflikt med Riise. Ser han det slik må han svare for det. Når eg uttalar meg om forhold knytt til vår støtte av einerettsmodellen når det gjeld spel, er det på mandat frå og på vegne av fotballtinget sine vedtak. Riise har hatt ei fantastisk karriere og gjort ein god jobb for landslaget. Dette har eg heidra han for mange gonger. Eg føler vi har det meste av fotball-Norge bak oss når vi har gitt denne heideren.»

Håper Ødegaard går til Real

Til tross for at Riise har tilbragt mesteparten av sitt voksne liv i utlandet, følger han med på norsk fotball - og Martin Ødegaard.

Riise gikk i sin tid til Monaco som 17-åring, og nå håper han at 15 år gamle Ødegaard signerer for Real Madrid.

– Der får han utviklet seg best mulig. Han får trent med de beste og spilt mot de beste. Det vil også sette norsk fotball på kartet.

– Jeg tipper at han signerer for Real Madrid når han blir 16. Det hadde i hvert fall jeg gjort, sier Riise, som tror Ødegaard vil slå landslagsrekorden hans på 110 kamper.

– Han vil nok slå alle rekorder etter hvert, men vi må ikke glemme at han er bare 15 år. Så vi må være forsiktige med å tro at han kan gjøre alt her i verden.

Vil legge opp med broren

Sunnmøringen har til tross for lite spilletid funnet seg godt til rette i sin nye klubb. Riise er flink å blokke den verste hjemlengselen ute, selv om han savner både familie og venner i Norge.

Han mener det er prestasjonene i Europa som skiller Norge fra Kypros. På spørsmål om Apoel hadde slått eliteserievinner Molde, svarer han følgende:

– Det er vanskelig å si. Vi er nok bedre enn Molde per dags dato. Men Molde er det desidert beste laget i Norge og kunne gjort det bra i andre ligaer.

– Norge har nok en mer jevn liga fra topp til bunn. På Kypros er det større forskjell på topplagene og bunnlagene, men min klubb er i Mesterligaen og andre kypriotiske lag er i Europaligaen. Nivået her er høyere enn i eliteserien, sier Riise.

Han forteller at han har snakket med trenere og spillere om at han vil tilbake til norsk jord. Blant andre broren Bjørn Helge Riise og hans klubb Lillestrøm.

– Jeg har ikke snakket direkte med klubber, men jeg har sagt til folk at jeg vil tilbake til Norge. Da var Lillestrøm naturlig for meg siden jeg kjenner trenere, støtteapparat. Broren min spiller der også, sier han

– Om to-tre år vil jeg tilbake til Norge. Jeg har vært litt frem og tilbake på det, men jeg har lyst til å spille med broren min. Kanskje legger vi opp samtidig. Hvem vet., sier Riise.

Saken fortsetter under video

John Arne Riise merker presset fra APOEL-fans på Kypros. De trodde nordmannen skulle være mer sentral enn han har vært til nå. Reporter: Hans Henrik Løken Foto/redigering: Tobias Prosch Simonsen

Slet psykisk

John Arne Riise forteller at han var svært nær ved å flytte hjem til Norge for et par år siden. Han hadde det tøft psykisk og visste ikke hva han skulle gjøre med karrieren.

– Jeg var på et tungt stadie psykisk før jeg møtte Louise Angelica (kona). Jeg så ikke hvordan fremtiden skulle være både privat- og jobbmessig. Louise Angelica reddet livssituasjonen min, sier en åpenhjertig Riise til NRK.

– Var du nær ved å legge opp?

– Jeg har aldri vært nær ved å legge opp, men jeg kan si såpass at jeg var nær ved å komme tilbake til Norge, svarer venstrebacken.

– Kjappe å snakke dritt

John Arne Riise har vært vant til å skape overskrifter gjennom sin lange fotballkarriere. Noen har kommet på grunn av sportslige prestasjoner, andre har kommet etter utspill på sosiale medier.

Han kom blant annet med et kraftig spark mot hjembyen Ålesund før VM-kvalifiseringskampen mot Island i 2012. Etter dette ila han seg selv Twitterpause.

– Jeg har skapt en rolle i løpet av karrieren. Sosiale medier er min måte å si hva jeg tenker. Men tro meg, det er mye jeg holder inne, smiler han.

– Før elsket jeg å skape litt debatt i media, men jeg har roet meg kraftig. Men fordi det er John Arne Riise som sier ting, er folk ekstremt kjappe å snakke dritt, sier han.

Riise viser fram Messis drakt



Fotball

  • Thiago Silva returnerer til Brasil

    Den brasilianske midtstopperveteranen Thiago Silva (39) vender tilbake til barndomsklubben Fluminense neste sesong.

    Det bekrefter klubben på X. Silvas kontrakt med sin nåværende klubb, Chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til Fluminense.

    – Hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake».

    39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for Fluminense, før han fikk proffdebuten for RS Futebol i 2002.

    De tre neste sesongene spile han for Juventude, Porto B og Denamo Moskva, før han endelig fikk prøve seg på A-laget til Fluminense i 2006.

    I 2009 gikk veien videre til AC Milan. I Europa spilte han også for PSG og Chelsea, før turen går tilbake til Brasil og barndomsklubben neste sesong. (NTB)

    Thiago Silva
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters
  • Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

    Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

    Det opplyser Premier League. Velrenommerte The Athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

    Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

    Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

    Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger Forest på plassen over nedrykksstreken. Luton under streken er tre poeng bak. (NTB)

    FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
    Foto: David Klein / Reuters
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters
  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

    Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

    Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

    – Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

    NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Erling Braut Haaland