Molde - Lillestrøm 4-0

- Min beste kamp i eliteserien, og min neste beste kamp i hele fotballkarrieren, sa Hoset til NTB etter kampen.

Han holder fortsatt europacupoppgjøret mot CSKA Moskva på Molde stadion i 1998 som sin beste kamp noensinne. Molde vant 4-0 også den gang, og Magne Hoset fikk sitt gjennombrudd som fotballspiller med to scoringer.

BEST: Magne Hoset ydmyket LSK-forsvaret, her ved Frode Kippe (Foto: Andre Pedersen/Scanpix).

BEST: Magne Hoset ydmyket LSK-forsvaret, her ved Frode Kippe (Foto: Andre Pedersen/Scanpix).

Hoset satt på benken nesten hele den første kampen i år mot Odd Grenland, og Molde-trener Gunder Bengtsson har fått mye pepper for den disposisjonen. Men Bengtsson er fortsatt ikke villig til å ta selvkritikk selv om Hoset var involvert i absolutt alt mot Lillestrøm:

1-0: Hoset scoret etter innlegg fra Hulsker.

2-0: Hoset scoret på straffe etter selv å ha blitt felt av

Frode Kippe.

3-0: Hoset scoret på straffe etter at Kippe felte Hulsker.

4-0: Hoset ga et perfekt innlegg til Daniel Berg Hestad, som scoret.

Uten Rösler

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen var utrolig skuffet over egne spillere, og spesielt med forsvarsarbeidet.

- Vi spilte hodeløst i forsvar. Jeg har ikke sett det verre på mange år, sa Erlandsen, som mente at det var elendig forsvarsarbeid hos Lillestrøm som ga store rom og gjorde spesielt Magne Hoset god.

Om spillerne var preget av Uwe Röslers sykdom, mente Erlandsen det var umulig å svare på.

- Vi ønsker naturligvis Uwe lykke til og gir ham all den støtte vi kan i tiden som kommer. Men dette er livets gang. Vi kunne ha grepet muligheten til å vise at vi er et godt fotballag. I dag viste vi det motsatte, sa Erlandsen.

Også Molde-publikum ga Uwe Rösler sin støtte gjennom applaus før kampen startet.

Gode spisser

I Molde hadde frustrasjonen over en altfor defensiv spillestil hos hjemmelaget under Gunder Bengtsson begynt å bre om seg. I så måte var 4-0-seieren over Lillestrøm betimelig. Søndag storkoste

hjemmepublikum seg.

Magne Hoset og spisskollega Bernt Hulsker viste småfikse detaljer på løpende bånd. Men Hulsker var ikke fornøyd med uttellingen.

- Vi burde hatt dobbelt så mange mål, sa han etter kampen. Hulsker og Lillestrøms Kasey Wehrman var involvert i en uheldig episode på overtid, som endte med at begge fikk gult kort. Wehrman fikk sitt andre gule og måtte gå av banen.

Skuespiller

- Hulsker er et skuespillertalent og lot som han ble nikket ned, sa Erlandsen mens Hulsker på sin side ikke skjønte hvorfor han skulle bli belønnet med kort etter å ha blitt skallet ned.

Lillestrøm hadde sine muligheter til å lage mål, men avslutningene ble for dårlige. Nærmest var lagets bestemann, Magnus Powell, med et skudd i stolpen.

Magne Hoset var banens desiderte profil, men også Bernt Hulsker, Daniel Berg Hestad og David Ljung gjorde en meget god kamp for Molde.

Lenker