Hopp til innhold

– Vi klarer å fylle stadion selv uten Zlatan

Hele Malmö håpet på besøk av byens store sønn Zlatan Ibrahimovic og PSG i mesterligaen, men slik gikk det ikke. Åge Hareide trakk i stedet storlagene Juventus og Atlético Madrid.

Åge Hareide under onsdagskvällens kvalmatch till Champions League

Åge Hareide trakk Juventus, Atlético Madrid og Olympiakos.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT / NTB scanpix

Diego Simone,

Åge Hareide mot Diego Simeone – en duell å se frem til i mesterligaen.

Foto: STUART FRANKLIN / Afp

– Det vil nok være vanskelig å ta seg videre, hvis vi skal være helt realistiske, sier Åge Hareide til NRK.no.

Han satt hjemme i sofakroken i Malmö og fulgte den stilfulle trekningen fra Monaco.

Hareide – som hevder selv at han var helt rolig under hele TV-sendingen – fikk se storlagene Atlético Madrid, Juventus og Olympiakos bli trukket opp av skålen i tur og orden.

– Det er to sterke lag i Atlético Madrid og Juventus. Olympiakos er et lag vi kanskje kan komme på talefot med både hjemme og borte, sier han og legger til:

– Det var en helt OK gruppe.

60-åringen ønsker å bite fra seg mot storlagene og sikter i hvert fall mot tredjeplassen som gir Europaliga-billett.

– Da må vi legge Olympiakos bak oss. Det er kanskje det vi må ta sikte på, svarer Hareide.

Ingen Zlatan

Det var på forhånd knyttet stor spenning til om Malmö kom til å trekke PSG med den tidligere Malmö-gutten Zlatan Ibrahimovic i spissen. Slik gikk det altså ikke.

– Jeg tror nok det ville vært vanskelig å ta poeng fra PSG. Det hadde vært en «happening» for alle. Zlatan er jo fra byen og et levende ikon og legende her. Det hadde vært stort, men vi skal nok klare å fylle stadion for det. Vi får heller se på mulighetene til å ta poeng, sier Hareide.

Poeng eller ei: Malmö får utrolige 120 millioner kroner for å delta i den gjeve turneringen. Pengene gir Hareide og klubbledelsen en langt lettere hverdag fremover.

– I alle skandinaviske klubber er dette med økonomi en stressfaktor. Man budsjetterer ofte med sponsor- og publikumsinntekter som er litt i overkant av det som man faktisk klarer. Da må man kanskje selge spillere for å overleve økonomisk. Nå kan vi se på spillere, beholde spillere og få tid til å bygge opp et lag, og det tror jeg er veldig viktig for skandinavisk fotball, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Messi Zlatan

Zlatan Ibrahimovic møter sine tidligere lagkompiser i Barcelona. Blant andre Lionel Messi.

Foto: - / Afp

Zlatan møter tidligere klubber

Malmö har tatt Fotball-Europa med storm de siste dagene etter at det svenske laget kvalifiserte seg for mesterligaen med solide 3–0 over Salzburg i siste kvalifiseringskamp.

– Det er en fantastisk stemning i byen. Det var en stor dag i går – og i dag går de fleste rundt med et bredt smil om munnen, sier Hareide.

Det skrives utallige spaltemeter om nordmannen i pressen og supporterne hyller han for mesterligabragden, men 60-åringen mener han fortsatt har begge beina godt plantet på jorda.

Åge Hareide,

Åge Hareide jublet ellevilt for mesterligaavansement.

Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

På spørsmål om hvordan det er å være Åge Hareide om dagen, svarer han slik:

– Det er vel OK. Det er greit. Det er jo sånn når man har medgang. Da er det lett å være fotballtrener – det er veldig små marginer. Den ene dagen er man genierklært, mens den andre dagen er man en idiot. Det må man leve med i dette yrket her, og det er det som er så fascinerende. Jeg unner ingen av mine kolleger å være i hardt vær, sier han.

Nevnte Zlatan Ibrahimovic var blant dem som jublet over Malmö-avansement. Han uttalte nylig blant annet at «Malmö er en klubb som tenker utenfor Sveriges grenser».

Den svenske superspissen og PSG møter sine tidligere lagkompiser i Barcelona og Ajax, samt kypriotiske Apoel, i årets mesterliga.

«Dødens gruppe»

Det er liten tvil om at fotballelskere verden over har mange storkamper å se frem til dette året. Liverpool er tilbake i mesterligaen etter å ha vært ute siden 2009/2010-sesongen, og møter blant annet regjerende mester Real Madrid, Basel og overraskelseslaget Ludogorets.

Gruppe E blir av mange kalt «dødens gruppe» i år. Der møtes den tyske seriemesteren Bayern München og Premier League-vinner Manchester City til to knallharde oppgjør.

De to storlagene må i tillegg bryne seg på CSKA Moskva og italienske Roma.

Fotball

  • Thiago Silva returnerer til Brasil

    Den brasilianske midtstopperveteranen Thiago Silva (39) vender tilbake til barndomsklubben Fluminense neste sesong.

    Det bekrefter klubben på X. Silvas kontrakt med sin nåværende klubb, Chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til Fluminense.

    – Hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake».

    39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for Fluminense, før han fikk proffdebuten for RS Futebol i 2002.

    De tre neste sesongene spile han for Juventude, Porto B og Denamo Moskva, før han endelig fikk prøve seg på A-laget til Fluminense i 2006.

    I 2009 gikk veien videre til AC Milan. I Europa spilte han også for PSG og Chelsea, før turen går tilbake til Brasil og barndomsklubben neste sesong. (NTB)

    Thiago Silva
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters
  • Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

    Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

    Det opplyser Premier League. Velrenommerte The Athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

    Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

    Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

    Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger Forest på plassen over nedrykksstreken. Luton under streken er tre poeng bak. (NTB)

    FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
    Foto: David Klein / Reuters
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters
  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

    Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

    Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

    – Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

    NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Erling Braut Haaland