Snappet sølvet: – En deilig følelse

LERKENDAL/OSLO (NRK.no): Mike Jensen ble den store helten da Rosenborg sikret sølvet i eliteserien kun 13 minutter før sesongen var historie.

Jensen

SCORET TO: Her feirer Mike Jensen den viktige 2-1-scoringen.

Dorsin

UTLIGNET: Mikael Dorsin sørget for at Rosenborg tok med seg 1-1 til pause.

– Det var en sterk prestasjon fra oss. Hele laget sto frem, sier Jensen til NRK.no etter å ha sikret seieren med to scoringer.

Dansken feiret hemningsløst og sprang til supporterne for å motta hyllesten.

– Det var en deilig følelse, gliser Jensen, som mottok store ord fra trener Kåre Ingebrigtsen.

– Danmark må ha et usannsynlig bra landslag når han ikke er i troppen, sa Ingebrigtsen til TV 2 om sin bestemann.

Fikk Molde-hjelp

Rosenborg har sakte, men sikkert nærmet seg Odd på 2.-plass i serieavslutningen, og i årets siste kamp karret trønderne seg forbi.

Seriemester Molde ble nemlig for sterke for telemarkingene, som tapte 2-0 i Romsdal.

Trønderne var imidlertid nødt til å vinne, og etter en sjansefattig 1.-omgang, satte vertene fart utover i kampen. Kun sju minutter etter at hjemmelaget fikk hjelp av erkerival Molde, løsnet det for Rosenborg og Mike Jensen.

Og det var vel typisk at det var Martin Ødegaard, Norges store fotballyndling, som hadde en stygg feilpasning like før scoringen. 15-åringen ga ballen til Thomas Malec, som igjen fant Mike Jensen.

Dansken fintet ut Adam Larsen Kwarasey og satte ballen i det tomme målet. Ni minutter senere sikret midtbanespilleren sølvet da han pirket ballen over mållinjen.

Innbytter Riku Riski fikk æren av å sette inn kampens siste mål to minutter på overtid.

– Vi har kontroll i 2.-omgang. Jeg synes vi spiller taktisk godt, sier Jensen til NRK.no.

Historisk Kovács

Selv om det til slutt ble stor forskjell på resultattavla, var det Strømsgodset som tok initiativet på Lerkendal, og særlig Øyvind Storflor skapte trøbbel for gamleklubben i åpningsminuttene.

Men det var ringriven Péter Kovács som sendte gjestene i føringen. 36-åringen sto på bakerste stolpe og pirket inn et mislykket skudd fra Iver Fossum.

Scoringen var ungarerens tiende mål denne sesongen og hans 75. i eliteseriekarrieren. Dermed snek han seg forbi Daniel Nannskog som den mestscorende utlendingen noensinne.

Dorsin-mål

Mikael Dorsin skrev også historie ved å bli den første svenske spilleren med 250 kamper i eliteserien, ifølge Infostradasports.

Etter 38 minutter markerte han jubileet ved å styre inn utligningen fra Tore Reginiussens heading. Det var hjemmelagets første målsjanse i kampen, men målet satte også fart i hvittrøyene.

Kun minutter senere var Jonas Svensson svært nær ved å snu kampen før pause, men skuddet med venstrefoten smalt i tverrliggeren.

Det hadde imidlertid ingenting å si da Rosenborg tok med seg energien inn i 2.-omgangen – og rappet til seg sølvet.

• Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0.

FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier.

Morten Bjørlo ble dagens mann.

Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen.

– Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Fredrikstad
  • Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1

To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag.

Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt.

Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang.

Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)

Molde
  • Strømsgodset slapp med skrekken – reddet uavgjort mot KBK

Nyopprykkede Kristiansund sjokkerte Strømsgodset i førsteomgangen, men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen og berget 2-2.

Strømsgodset gikk inn i oppgjøret med tre strake seirer. Med ett poeng søndag henger de fortsatt med i toppen av Eliteserien.

KBK har også imponert i sesongåpningen. Klubben ga hjemmelaget et vanskelig utgangspunkt før andreomgangen søndag.

Oskar Sivertsen sendte KBK opp i ledelsen fra straffemerket etter 20 minutter.

Kort tid senere stanget Willumsson inn 2-0.

Godset jaktet scoring, og kaptein Gustav Valsvik tok ansvar. 30-åringen headet inn reduseringen på bakerste stolpe.

Kort tid senere satt også Elias Melkersen hodet til ballen og ordnet 2-2.

Det sikret ett poeng til hvert av lagene. (NTB)

Strømsgodset
  • Ada Hegerberg og Lyon til Champions League-finale – klart for norsk duell

Lyon gjorde jobben og vant 5-3 over to oppgjør mot Paris Saint-Germain i semifinalen av kvinnenes Champions League. I finalen møter de Barcelona.

Lyon hadde med seg 3-2 fra det første oppgjøret, og hvittrøyene sikret finaleplass etter 2-1 i kamp to.

Det gjorde de uten Ada Hegerberg på banen. Landslagsspissen har ikke spilt en kamp siden 9. mars.

I finalen møter de Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engens Barcelona. Den regjerende Champions League-mesteren ble lørdag finaleklar for fjerde år på rad etter å ha slått Chelsea 2-1 over to kamper.

Med andre ord er det duket for en finale mellom tungvekterne i klubbfotball for kvinner. I Bilbao 25. mai ønsker Graham Hansen & co. revansje for finaletapene mot samme motstander i 2019 og 2022. (NTB)

Lyon
  • Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest

Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag.

Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen.

Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom.

Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

Haaland
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.