Én uke etter han fikk sparken i klubben er familien Solbakken tilbake i Norge og har velfortjent ferie på hytta på Hamar. Der skal de være i minst to måneder fremover.

– Nå skal vi senke skuldrene, men jeg er også veldig i tenkeboksen på hva som blir det neste. Jeg skal bruke tiden godt og tenke nøye gjennom det som har skjedd og det som skal skje, sier Solbakken.

– Jeg mener man aldri skal si aldri. Det kan godt være, men jeg funderer ikke så mye på akkurat det. Akkurat nå er spørsmålet om man skal rett tilbake til manesjen eller om man skal finne seg noe annet å gjøre i stedet, sier Solbakken.

Før han fikk jobb som trener i Köln var det meningen at Solbakken skulle ta over det norske landslaget. Når det ble klart at han heller ville prøve seg i Bundesligaen forlenget Egil «Drillo» Olsen kontrakten sin frem til et eventuelt VM i 2014.

– Jeg har ikke vært i kontakt med landslagsledelsen eller NFF etter jeg fikk sparken i Köln. Akkurat nå er jeg ganske langt unna å bli landslagstrener i Norge, sier Solbakken.

– Er du blitt svekket eller styrket som trener av Köln-oppholdet?

– Begge deler. I Tyskland har jeg fått en alvorlig ripe i lakken som trener. Det er ikke heldig å ha på CVen at man har fått sparken. Samtidig har jeg fått noen erfaringer som har gjort meg sterkere og derfor kanskje til en bedre trener, konkluderer Solbakken.

70-80 journalister

Frustrert på sidelinjen. Slik ble man etter hvert vant til å se Solbakken etter hvert som det gikk dårligere for Köln.

Han fikk sparken fire serierunder før slutt etter at klubben hadde slitt i nedre del av tabellen gjennom hele sesongen. Under «Lindmo» forteller han at den enorme medieinteressen for fotballklubben begynte å slite på ham.

– Et så stort presseskorps har kilder langt inni klubben. Jeg lærte meg at ingen ting var hemmelig. Derfor reserverte jeg meg litt. Spesielt lokalavisa i Köln har mye makt (Express, red. anm.).

– På enkelte dager kunne det møte opp 70-80 journalister på pressekonferansene. På en dårlig dag var det 10-12 stykker, fortalte han.

– Ble forbannet

Den skjebnesvangre torsdagen i forrige uke da han fikk sparken hadde han lenge sett komme, men mener han kunne snudd den negative trenden dersom han hadde fått være trener i bare tre-fire kamper til.

– Alt tok kanskje 20 sekunder da jeg fikk sparken. Men jeg sa til dem at jeg var skuffet, at nå gjør dere bare det samme dere har gjort med de 14 før meg. At jeg skulle ønske de turte å gi meg sjansen bare noen kamper til.

Köln har sparket 15 trenere på 10 år, og er i Tyskland bare kjent som «kaosklubben».

– Jeg ble forbannet, for vi hadde en evaluering bare 14 dager før der de sa det var veldig viktig å ha meg med videre. Men plutselig var det ikke det lenger.

– Hjerteskjærende å se barna

Solbakken og kona Anniken

Kona Anniken har aldri lagt skjul på at hun ble lettet da ektemannen var ferdig etter 11 turbulente måneder i Köln.

44-åringen sier det var hjerteskjærende å se de tre barna sine gråte og ta farvel med nye venner - igjen. Det måtte de gjøre også da han sluttet i HamKam, og senere i FC Köbenhavn.

– Men jeg tror vi er sterke som familie. Dette tåler vi. Vi er i ventemodus nå. Jeg har kjøpt HamKam-trøyer til gutta, så inntil videre er vi HamKam-ere, forteller han i programmet.

Inntil videre velger han å ta det med ro når det gjelder eventuelle nye trenertilbud.

– Kanskje er det godt å bare grille en sommer - kanskje kommer jeg meg ikke ut av grilldressen, spøkte Solbakken.

Fotball

• Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

• PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)

PSG
  • Haaland tilbake med scoring i City-seier

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen.

– Det er viktig at han er tilbake og gjør det han gjør. Han var ikke klar for 90 minutter, men det var godt for ham å være tilbake, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken.

Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb.

Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål.

Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.

Erling Braut Haaland
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.