Hopp til innhold

– Vi begynner å få dårlig tid

GARDERMOEN (NRK): Skistyret bestemte på dagens møte at de fortsatt vil holde døren åpen for Petter Northug, men det ble ingen avklaring på konflikten.

Petter Northug jr.

ÅPEN DØR: Petter Northug kan fortsatt rekke verdenscupen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Samtalene pågår fortsatt. Vi jobber for å se om det kan bli en avtale, sier Stein Opsal, generalsekretær i skiforbundet, om samtalene med Petter Northug.

Skistyret hadde i dag møte på Gardermoen. Der orienterte generalsekretær Stein Opsal om status i diskusjonene med Petter Northug.

Samtidig fikk Opsal mandat til å jobbe videre med en løsning.

– Konstruktiv dialog

Opsal

JOBBER FOR LØSNING: Generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det betyr at det fortsatt er håp om at Petter Northug representerer Norge i verdenscupen kommende vinter.

– Det er en konstruktiv og god dialog. Den er ryddig. Jeg vil ikke gå i detalj, men det baserer seg på de rammene han hadde i fjor, sier Opsal til NRK.

Fortsatt kan han ikke svare endelig på om partene blir enige.

– Jeg håper det, men vi får se hva vi klarer å få til. Vi har ikke god tid på oss. Vi vil ha en avklaring veldig fort, sier Opsal.

– Jeg har ikke snakket med Stein Opsal eller noen i skistyret etter møtet i dag, og derfor har jeg ingen kommentar til dette nå, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK tirsdag ettermiddag.

Trakk tilbudet

At det fortsatt er dialog, er uansett positivt. For en drøy måned siden, 16. september, trakk nemlig skistyret sitt opprinnelige tilbud til Northug om en tilsvarende avtalene som han hadde forrige vinter.

Da responderte Northug med å be om ny dialog. Det sa forbundet ja til, og 25. september møtte Northug selv representanter fra skiforbundet.

Siden har dialogen fortsatt, og etter det NRK erfarer, er en løsning rett rundt hjørnet.

Det må den da også være, for 27. november starter verdenscupen i Kuusamo. Og allerede 13. november er den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Bakgrunnen for konflikten er som kjent at Petter Northugs personlige sponsor, Coop, er en konkurrent av skiforbundets sponsorer. Northug gikk ut av landslaget etter 2013-sesongen.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal