Hopp til innhold

Håndballfinalistene i flydrama – måtte overnatte på McDonalds

Norske Anne Kjersti Suvdal og Viborg-spillerne hadde et dramatisk reisedøgn før finalen i cupvinnercupen.

Suvdal

Anne Kjersti Suvdal og resten av Viborg-spillerne overnattet på McDonalds på vei til Russland.

– Jeg hadde panikk, det var helt grusomt, forteller Anne Kjersti Suvdal om dramaet hun og lagvenninnene opplevde på vei til finalen i Cupvinnercupen.

Etter å ha vunnet 31-22 i første finalekamp mot Zvezda Zvenigorod i Cupvinnercupen, var det en lystig gjeng fra Viborg som fredag satte avgårde mot Russland.

Suvdal Viborg

Anne Kjersti Suvdal i Viborgs grønne drakt.

Foto: Viborgs hjemmesider

Turen skulle vise seg å bli alt annet enn lystig. Etter å ha tatt buss til Hamburg, skulle de ta fly til Düsseldorf og så fly videre mot Moskva. Men i lufta begynte dramatikken.

Måtte snu

– Da vi kom under skydekket for å lande i Düsseldorf så begynte å det å riste noe voldsomt, det føltes som å sitte inne i en filledukke. Jeg var vektløs sikkert ti ganger, og alle hadde panikk. Man så frykten i øynene på de fleste, forteller hun.

Turbulensen var så voldsom at kapteinen i siste liten bestemte seg for at han ikke kunne lande.

– Da vi var kanskje 20-40 meter over bakken snudde flyet og kjørte opp igjen, så det føltes veldig dramatisk. Jeg hadde panikk, alle hadde panikk, gjentar hun.

Sov på McDonalds

Kapteinen bestemte seg da for å lande i Køln, og alle passasjerene ble busset til Düsseldorf. Dermed ble det bestemt at det skulle overnattes på hotell før de måtte finne et nytt fly til Moskva lørdag morgen.

Men, som historien har lært oss, alle herbergene var fulle, og dermed ble McDonalds løsningen. Spillerne fikk muligheten til å sove noen timer på benkene der.

Lørdag kveld, 30 timer etter reisestart, var spillerne på plass i Moskva.

– Det var flaks at vi hadde beregnet at vi skulle være der i god tid så vi hadde mulighet til å hvile før kampen, men det var ikke noen ideell oppladning akkurat, fortalte Suvdal.

Suksess uten søvn

Allikevel klarte Viborg å vinne kampen 24-23 og vant dermed Cupvinnercupen. Men til tross for suksessen har Suvdal bestemt seg for å søke nye utfordringer etter sesongen. 27-åringen har blitt brukt som andrevalg på begge vingene i Viborg, og ønsker å spille mer.

– Det har vært gøy å være med på noe så stort, men ambisjonene mine er også blitt større av å være med på dette. Jeg er 27 år nå, og vil til en klubb der jeg får spille hele tiden, forteller hun.

Hvilket lag som blir Suvdals neste klubb er ikke klart, men hun forteller at hun med stor sannsynlighet kommer tilbake til Norge.

De norske jentene Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord spiller også for Viborg, men begge er langtidsskadet, så de var ikke med på turen.

Siste nytt

  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille treningskamp borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Brandsegg
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal