Hopp til innhold

Dropper «idrettens Oscar», velger barneskirenn

Marit Bjørgen reiser ikke til Shanghai for å delta i «Idrettens Oscar», der hun kan bli kåret til årets idrettskvinne i verden.

Marit Bjørgen

VERDENS BESTE: Marit Bjørgen er definitivt verdens beste langrennsløper. Nå kan hun bli verdens beste idrettskvinne. Men hun prioriterer norske barn og skientusiaster.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Marit har valgt å ikke reise til Shanghai. Hun prioriterer andre avtaler som er gjort på et tidlig tidspunkt, sier Bjørgens manager Guri Hetland til NRK.

15. april finner Laureus World Sports Award sted i Shanghai. Det omtales altså som «idrettens Oscar». Marit Bjørgen er en av seks kandidater til prisen The Laureus World Sportswoman of the Year Award, årets kvinnelige idrettsutøver i verden for 2014.

De øvrige kandidatene er Serena Williams (tennis), Tina Maze (alpint), Valerie Adams (friidrett), Genzebe Dibaba (friidrett) og Li Na (tennis).

Deler ut premier

– Marit skulle selvfølgelig veldig gjerne deltatt, men har valgt å ikke avlyse planene som ble lagt for lang tid siden, sier Guri Hetland.

Søndag 12. april kommer Bjørgen til å være på plass i sitt eget barneskirenn, Marit Bjørgen-rennet, som finner sted i Hauka. Der skal hun dele ut premier.

Mandag 13. april er Bjørgen hetersgjest på årsmøtet i Trøndersk skilaug, som reiser verden rundt og følger norsk langrenn.

Lørdag 18. april går Marit Bjørgen Skarvrennet.

– Ydmyk

Ingen norsk kvinne har tidligere vunnet prisen som årets utøver i verden. Bare to vinteridrettsutøvere har vunnet prisen, alpinistene Lindsey Vonn og janica Kostelic.

Bjørgen er nominert på grunn av sine tre OL-gull i Sotsji, som gjorde henne til tidenes mestvinnende kvinne i vinter-OL.

– Det er veldig stort og jeg blir stolt. Det å være nominert sammen med store navn fra store idretter gjør jo at man blir litt ydmyk, sa Marit Bjørgen til NRK da nominasjonen var klar.

I 2011 ble Marit Bjørgen kåret til årets kvinnelige idrettsutøver i verden av sportsjournalister fra 79 land.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal