Novak Djokovic - En fornøyd Novak Djokovik med US Open-trofeet. - Foto: Matt Slocum / Ap

En fornøyd Novak Djokovik med US Open-trofeet.

Foto: Matt Slocum / Ap

Djokovic: – Det føles helt uvirkelig

Novak Djokovic viste igjen at han er den nye tenniskongen. Han slo tidligere verdensener Rafael Nadal 3-1 i sett og vant sin tredje Grand Slam-tittel i år.

Serberen vant finalen i US Open 6-2, 6-4, 6-7, 6-1.

Novak Djokovic - Slik reagerte Novak Djokovic da han vant finalen. - Foto: Jared Wickerham / Afp

Slik reagerte Novak Djokovic da han vant finalen.

Foto: Jared Wickerham / Afp

Mandag ble han tiljublet av 23.000 tilskuere som satte pris på at han dagen etter tiårsmarkeringen for terrorangrepet mot New York kom på banen iført baseballcap med brannvesenets logo.

Han lot seg ikke forstyrre av at Nadal nektet ham seieren i tredje sett da han var bare to poeng fra tittelen. Nadal tente et håp med 7-3-seier i tiebreak, men i neste sett var han sjanseløs mot en storspillende Djokovic.

I sjenerende vind viste Djokovic i perioder oppvisningstennis på Arthur Ashe Stadium, og etter fire timer måtte Nadal innse at han hadde møtt sin overmann. Djokovic revansjerte finaletapet mot spanjolen i fjor og vant turneringen for første gang.

– Det føles helt uvirkelig. Det er en utrolig følelse. Dette fantastiske året blir bare bedre og bedre, sier Djokovic. Han har vunnet Australian Open, Wimbledon og US Open denne sesongen.

Rafael Nadal, Novak Djokovic - Nadal sammen med Djokovic etter kampen. - Foto: Mike Groll / Ap

Nadal sammen med Djokovic etter kampen.

Foto: Mike Groll / Ap

Møtte veggen

Nadal tok ledelsen 2-0 i første sett, men så møtte han veggen. Djokovic vant seks game på rad og avgjorde settet med et blankt servegame. I annet sett tok Nadal igjen ledelsen 2-0, og deretter tvang han Djokovic til et maratongame som varte over 17 minutter og inneholdt deuce åtte ganger.

Djokovic brøt til sist tilbake og vant ytterligere tre strake games på vei mot settseier. Første sett varte 53 minutter, det neste 71 minutter, og det neste skulle ta enda mer tid. Spillerne brøt motstanderens serve tre ganger hver.

På 6-5 servet Djokovic for matchen, men Nadal brøt og var klart best i tiebreak. Han brukte 84 minutter på å vinne settet og skape ny spenning.

Kort prosess

Spenningen økte da Djokovic måtte ha medisinsk timeout for å motta behandling for en muskelskade i ryggen. Men til publikums forbløffelse gjorde han deretter kort prosess.

Rafael Nadal - Rafael Nadal: – Denne sesongen har Djokovic vært fantastisk. - Foto: DON EMMERT / Afp

Rafael Nadal: – Denne sesongen har Djokovic vært fantastisk.

Foto: DON EMMERT / Afp

I siste sett var det nemlig ingen tvil. Det var Djokovics tur til å lede 2-0, og han ga aldri fra seg overtaket på vei mot 6-1-seieren. Med et drepende forehandslag avgjorde han på første matchball. Djokovic slo Nadal for sjette gang på seks forsøk i år, samtlige i finaler.

Han står med 64 seirer på 66 kamper i 2011 og kan være på vei mot å slå John McEnroes utrolige statistikk fra 1984: 82 seirer og tre tap.

– Hver gang jeg møter Rafa så er det en stor utfordring. Jeg håper vi får mange flere kamper mot hverandre i fortsettelsen, sier Djokovic. Nadal innrømmer at verdenseneren ble for sterk.

– Denne sesongen har han vært fantastisk. Han holder et virkelig høyt nivå. Selvfølgelig er jeg skuffet nå, men denne gutten har gjort noen utrolige prestasjoner. Jeg kan bare gratulere Novak. Det du har gjort i år blir trolig umulig å kopiere, sier spanjolen.

(NTB)

Siste nytt

 • Solid Tutta-runde i Taiwan

  Golfproffen Suzann Pettersen klatret åtte plasser og ligger på 14.-plass etter 2. runde i LPGA-turneringen i Taiwan fredag.

  Pettersen gikk fem slag under par og er totalt -7 etter halvspilt turnering.

  Hun har likevel langt opp til ledende Park In-bee. Verdenseneren fra Sør-Korea er totalt 18 under par etter en 62-runde fredag.

 • Kaw - Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix
  Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

  Kwarasey forlater Godset

  Målvakten Adam Larsen Kwarasey (26) forlenger ikke kontrakten sin med Strømsgodset. Søndagens møte med Molde blir hans siste kamp på Marienlyst som SIF-spiller, bekrefter keeperen overfor Drammens Tidende. – Det blir min siste. Det gjør det, sier Kwarasey til lokalavisen.

 • Håndballrekruttene slo Polen

  Norges rekruttlandslag i håndball slo vertsnasjonen 27-25 i siste kamp og endte på 2.-plass i turneringen i Polen.
  De polske spillerne var både større og mer erfarne enn Norges, men de norske gutta holdt likevel unna.
  Erik T. Toft ble norges toppscorer med åtte mål i kampen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal