Novak Djokovic - En fornøyd Novak Djokovik med US Open-trofeet. - Foto: Matt Slocum / Ap

En fornøyd Novak Djokovik med US Open-trofeet.

Foto: Matt Slocum / Ap

Djokovic: – Det føles helt uvirkelig

Novak Djokovic viste igjen at han er den nye tenniskongen. Han slo tidligere verdensener Rafael Nadal 3-1 i sett og vant sin tredje Grand Slam-tittel i år.

Serberen vant finalen i US Open 6-2, 6-4, 6-7, 6-1.

Novak Djokovic - Slik reagerte Novak Djokovic da han vant finalen. - Foto: Jared Wickerham / Afp

Slik reagerte Novak Djokovic da han vant finalen.

Foto: Jared Wickerham / Afp

Mandag ble han tiljublet av 23.000 tilskuere som satte pris på at han dagen etter tiårsmarkeringen for terrorangrepet mot New York kom på banen iført baseballcap med brannvesenets logo.

Han lot seg ikke forstyrre av at Nadal nektet ham seieren i tredje sett da han var bare to poeng fra tittelen. Nadal tente et håp med 7-3-seier i tiebreak, men i neste sett var han sjanseløs mot en storspillende Djokovic.

I sjenerende vind viste Djokovic i perioder oppvisningstennis på Arthur Ashe Stadium, og etter fire timer måtte Nadal innse at han hadde møtt sin overmann. Djokovic revansjerte finaletapet mot spanjolen i fjor og vant turneringen for første gang.

– Det føles helt uvirkelig. Det er en utrolig følelse. Dette fantastiske året blir bare bedre og bedre, sier Djokovic. Han har vunnet Australian Open, Wimbledon og US Open denne sesongen.

Rafael Nadal, Novak Djokovic - Nadal sammen med Djokovic etter kampen. - Foto: Mike Groll / Ap

Nadal sammen med Djokovic etter kampen.

Foto: Mike Groll / Ap

Møtte veggen

Nadal tok ledelsen 2-0 i første sett, men så møtte han veggen. Djokovic vant seks game på rad og avgjorde settet med et blankt servegame. I annet sett tok Nadal igjen ledelsen 2-0, og deretter tvang han Djokovic til et maratongame som varte over 17 minutter og inneholdt deuce åtte ganger.

Djokovic brøt til sist tilbake og vant ytterligere tre strake games på vei mot settseier. Første sett varte 53 minutter, det neste 71 minutter, og det neste skulle ta enda mer tid. Spillerne brøt motstanderens serve tre ganger hver.

På 6-5 servet Djokovic for matchen, men Nadal brøt og var klart best i tiebreak. Han brukte 84 minutter på å vinne settet og skape ny spenning.

Kort prosess

Spenningen økte da Djokovic måtte ha medisinsk timeout for å motta behandling for en muskelskade i ryggen. Men til publikums forbløffelse gjorde han deretter kort prosess.

Rafael Nadal - Rafael Nadal: – Denne sesongen har Djokovic vært fantastisk. - Foto: DON EMMERT / Afp

Rafael Nadal: – Denne sesongen har Djokovic vært fantastisk.

Foto: DON EMMERT / Afp

I siste sett var det nemlig ingen tvil. Det var Djokovics tur til å lede 2-0, og han ga aldri fra seg overtaket på vei mot 6-1-seieren. Med et drepende forehandslag avgjorde han på første matchball. Djokovic slo Nadal for sjette gang på seks forsøk i år, samtlige i finaler.

Han står med 64 seirer på 66 kamper i 2011 og kan være på vei mot å slå John McEnroes utrolige statistikk fra 1984: 82 seirer og tre tap.

– Hver gang jeg møter Rafa så er det en stor utfordring. Jeg håper vi får mange flere kamper mot hverandre i fortsettelsen, sier Djokovic. Nadal innrømmer at verdenseneren ble for sterk.

– Denne sesongen har han vært fantastisk. Han holder et virkelig høyt nivå. Selvfølgelig er jeg skuffet nå, men denne gutten har gjort noen utrolige prestasjoner. Jeg kan bare gratulere Novak. Det du har gjort i år blir trolig umulig å kopiere, sier spanjolen.

(NTB)

Siste nytt

 • NBA-stjernene vant VM med USA

  USA knuste Serbia med 129-92 i VM-finalen i basketball for menn søndag, og tok dermed sin femte strake tittel. Laget har ikke har tapt på 45 VM-kamper. Siste nederlag kom i semifinalen i VM i 2006 da Hellas vant.

  De amerikanske NBA-stjernene var i realiteten aldri truet og kunne la serberne vinne den siste perioden med 25-24. Ved halvtid ledet amerikanerne 67 mot 41.

  Kyrie Irving ble kampens mestscorende med 26 poeng.

  Lørdag sikret Frankrike seg bronsen i mesterskapet med å slå Litauen med 95-93.

 • Ny Gerrans-seier i Canada

  Australske Simon Gerrans tok sin annen strake seier da han gikk til topps i Grand Prix Cycliste de Montreal søndag.

  Ingen av de norske syklistene, Alexander Kristoff eller Edvald Boasson Hagen, var med på å prege søndagens ritt, som gikk i Montreals gater.

 • Wayne Rooney tangerte Henry-rekord

  Med søndagens scoring mot Queens Park Rangers tangerte Manchester United-spiss Wayne Rooney Thierry Henry på toppscorerlisten over mestscorende spillere i Premier League. De har begge scoret 175 mål.

  Alan Shearer topper listen med sine utrolige 260 scoringer, foran Andy Cole med 188 nettkjenninger.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 1.divisjon Tromsø - Hødd