Novak Djokovic - En fornøyd Novak Djokovik med US Open-trofeet. - Foto: Matt Slocum / Ap

En fornøyd Novak Djokovik med US Open-trofeet.

Foto: Matt Slocum / Ap

Djokovic: – Det føles helt uvirkelig

Novak Djokovic viste igjen at han er den nye tenniskongen. Han slo tidligere verdensener Rafael Nadal 3-1 i sett og vant sin tredje Grand Slam-tittel i år.

Serberen vant finalen i US Open 6-2, 6-4, 6-7, 6-1.

Novak Djokovic - Slik reagerte Novak Djokovic da han vant finalen. - Foto: Jared Wickerham / Afp

Slik reagerte Novak Djokovic da han vant finalen.

Foto: Jared Wickerham / Afp

Mandag ble han tiljublet av 23.000 tilskuere som satte pris på at han dagen etter tiårsmarkeringen for terrorangrepet mot New York kom på banen iført baseballcap med brannvesenets logo.

Han lot seg ikke forstyrre av at Nadal nektet ham seieren i tredje sett da han var bare to poeng fra tittelen. Nadal tente et håp med 7-3-seier i tiebreak, men i neste sett var han sjanseløs mot en storspillende Djokovic.

I sjenerende vind viste Djokovic i perioder oppvisningstennis på Arthur Ashe Stadium, og etter fire timer måtte Nadal innse at han hadde møtt sin overmann. Djokovic revansjerte finaletapet mot spanjolen i fjor og vant turneringen for første gang.

– Det føles helt uvirkelig. Det er en utrolig følelse. Dette fantastiske året blir bare bedre og bedre, sier Djokovic. Han har vunnet Australian Open, Wimbledon og US Open denne sesongen.

Rafael Nadal, Novak Djokovic - Nadal sammen med Djokovic etter kampen. - Foto: Mike Groll / Ap

Nadal sammen med Djokovic etter kampen.

Foto: Mike Groll / Ap

Møtte veggen

Nadal tok ledelsen 2-0 i første sett, men så møtte han veggen. Djokovic vant seks game på rad og avgjorde settet med et blankt servegame. I annet sett tok Nadal igjen ledelsen 2-0, og deretter tvang han Djokovic til et maratongame som varte over 17 minutter og inneholdt deuce åtte ganger.

Djokovic brøt til sist tilbake og vant ytterligere tre strake games på vei mot settseier. Første sett varte 53 minutter, det neste 71 minutter, og det neste skulle ta enda mer tid. Spillerne brøt motstanderens serve tre ganger hver.

På 6-5 servet Djokovic for matchen, men Nadal brøt og var klart best i tiebreak. Han brukte 84 minutter på å vinne settet og skape ny spenning.

Kort prosess

Spenningen økte da Djokovic måtte ha medisinsk timeout for å motta behandling for en muskelskade i ryggen. Men til publikums forbløffelse gjorde han deretter kort prosess.

Rafael Nadal - Rafael Nadal: – Denne sesongen har Djokovic vært fantastisk. - Foto: DON EMMERT / Afp

Rafael Nadal: – Denne sesongen har Djokovic vært fantastisk.

Foto: DON EMMERT / Afp

I siste sett var det nemlig ingen tvil. Det var Djokovics tur til å lede 2-0, og han ga aldri fra seg overtaket på vei mot 6-1-seieren. Med et drepende forehandslag avgjorde han på første matchball. Djokovic slo Nadal for sjette gang på seks forsøk i år, samtlige i finaler.

Han står med 64 seirer på 66 kamper i 2011 og kan være på vei mot å slå John McEnroes utrolige statistikk fra 1984: 82 seirer og tre tap.

– Hver gang jeg møter Rafa så er det en stor utfordring. Jeg håper vi får mange flere kamper mot hverandre i fortsettelsen, sier Djokovic. Nadal innrømmer at verdenseneren ble for sterk.

– Denne sesongen har han vært fantastisk. Han holder et virkelig høyt nivå. Selvfølgelig er jeg skuffet nå, men denne gutten har gjort noen utrolige prestasjoner. Jeg kan bare gratulere Novak. Det du har gjort i år blir trolig umulig å kopiere, sier spanjolen.

(NTB)

Siste sport

 • Bayern spilte Real i senk og tapte

  Karim Benzema scoret da Real Madrid slo Bayern München 1-0 i den første semifinalen i mesterligaen. Men det var gjestene som dominerte kampen totalt, og gjorde alt uten å score. Returkampen går i München tirsdag.

 • Norsk stortap mot Sverige

  Sverige slo Norge 6-1 i treningskampen i ishockey i Østersund i kveld. Stefan Espeland scoret Norges mål da han utliknet til 1-1 fire minutter før pause, men klarte ikke å henge med svenskene i de to siste periodene. Det er drøyt to uker til VM begynner.

 • Nadal tilbake på vinnersporet

  Rafael Nadal har ristet av seg tapet mot David Ferrer i Monte Carlo Masters. Onsdag slo han Albert Ramos og tok seg til 3. runde i Barcelona Open.

  Nadal vant 7-6 (7-2), 6-4 uten særlige problemer.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Fotball-NM; Lyn - Skeid, menn
Fotball-NM; Surnadal – Molde, menn
Fotball-NM; Tverlandet – Bodø/Glimt, menn
Fotball-NM; Brodd – Viking, menn
NRK Sport direkte
Veien til Ullevaal: NM fotball 1. runde

Opphavsrett NRK © 2014

Ansvarlig redaktør: Thor Gjermund Eriksen

Nettsjef: Frank Gander (konst.)