Hopp til innhold

Her er anklagene fra Armstrongs 11 lagkamerater

Det amerikanske antidopingbyråets rapport inneholder avhør med 11 av Lance Armstrongs tidligere lagkamerater. Les de sterke anklagene mot amerikaneren.

Doping - kombo

Det rettes sterke anklager mot Lance Armstrong i den 1000 sider lange rapporten. Nede t.v.: Levi Leipheimer, opp til venstre: George Hincapie, oppe til høyre: Lewis Hamilton og nede til høyre: Christian Vande Velde.

Foto: NTB Scanpix

FRANKIE ANDREU:

Andreu var Armstrongs lagkamerat gjennom ni sesonger (1992-1996, 1998-2002). Han har innrømmet å ha brukt doping. Han sier i rapporten at han i 1996 overhørte Armstrong innrømme bruk av EPO, testosteron, veksthormon, steroider og kortison.

MICHAEL BARRY:

Armstrongs lagkamerat i fire sesonger (2002 – 2005). Sier at leger og ansatte på U.S. Postal forsynte ham med forbudte stoffer.

TOM DANIELSON:

Syklet sammen med Armstrong i en sesong (2005). Har innrømmet bruk av doping. Sier at laget forsynte ham med doping, inkludert EPO.

TYLER HAMILTON:

Armstrongs lagkamerat i fire sesonger (1998-2001) og OL-vinner i 2004. Han mistet senere gullmedaljen etter at han innrømmet doping. Sier at han så Armstrong bruke EPO og testosteron under Tour de France i 1999 og testosteron i 2000. Sier også at han sammen med Armstrong fikk blodoverføringer under Tour de France 2000, og at Armstrong ga ham EPO i 1999 og 2001.

GEORGE HINCAPIE:

Armstrongs lagkamerat i 11 sesonger (1994-1996, 1998-2005). Den eneste syklisten som har syklet sammen med Armstrong under alle hans sju Tour de France-triumfer. Har innrømmet doping. Sier at han brukte bloddoping fra 2001-2005, og at Armstrong gjorde det samme. Hevder videre at han vet at Armstrong brukte EPO, testosteron og blodoverføringer. Sier at han en gang advarte amerikaneren om en dopingtest i et ritt i Spania. Armstrong skal da ha brutt løpet.

FLOYD LANDIS:

På lag med Armstrong i tre sesonger (2002-2004). Vant Tour de France i 2006, men mistet senere tittelen etter at han testet positivt på testosteron. Sier at han fikk testosteron fra Armstrong i 2002, EPO i 2002 og 2003. Han sier også at han så Armstrong bruke EPO i 2004. Hevder at han mottok blodoverføringer sammen med Armstrong under Tour de France i 2002 og 2003.

LEVI LEIPHEIMER:

Lagkamerat i fem sesonger (2001-2002, 2009-2011). Har innrømmet doping. Sier at Armstrong i 2009 fortalte ham at han brukte en mellommann for å kunne fortsette samarbeidet med den italienske skandalelegen Dr. Michele Ferrari.

CHRISTIAN VANDE VELDE:

Armstrongs lagkamerat i fem sesonger (1998-2003). Har innrømmet doping. Hevder at Armstrong sa til ham at fremtiden hans i laget var avhengig av at han fulgte «dopingpolitikken» i laget. Sier også at han så at Armstrongs kone ga kortisonpiller til ryttere under VM i 1998.

JONATHAN VAUGHTERS:

Lagkamerat med Lance Armstrong i to sesonger (1998-1999). Sier at han så Armstrong injisere EPO i 1998.

DAVID ZABRISKIE:

På lag med Armstrong i fire sesonger (2001-2004). Sier at lagets sportsdirektør på US Postal Service, Johan Bruyneel, og lagets lege, Luis Garcia del Moral, var de som introduserte ham for doping.

STEPHEN SWART:

Lagkamerat fra 1995. Swart har i avhør sagt at Armstrong brukte EPO.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal