Hopp til innhold

Derfor begynte treneren å gråte etter hopptriumfen

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Etter to korsbåndskader var det ingen som trodde Kenneth Gangnes ville komme tilbake i hoppsporten.

Det var en svært rørt fagansvarlig for ungdom etter at Gangnes havnet på pallen. Jermund Lunder klarte ikke å holde tårene tilbake da vinneren fikk blomster på pallen. Reporter: Anders Engeland

RØRT: Trener Jermund Lunder tok til tårene etter at Kenneth Gangnes gikk helt til topps på Lillehammer.

Kenneth Gangnes både imponerte og rørte de fleste da han i går gikk til topps på Lillehammer, og tok sin aller første verdenscupseier i karrieren.

For veien frem til 26-åringens store jubeldag i OL-byen har vært lang og fylt av utfordringer nok til å ta knekken på de fleste.

Gangnes

VAKKER SLUTT: Kulissene kunne knapt vært vakrere da eventyret om Kenneth Gangnes fikk sin lykkelige slutt.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

To korsbåndskader

I 2010 røk han korsbåndet på sommertrening. To år seinere røk samme kne, også denne gangen under et sommerrenn. På det tidspunktet var det ingen som trodde at Gangnes noen gang kom til å delta i et verdenscuprenn - i hvert fall ikke vinne det.

Redningen ble en privatklinikk i Innsbruck. Der gjennomgikk han et inngrep som han ifølge Nettavisen måtte betale fra egen lomme. Men et inngrep som viste seg å være vel verdt pengene.

– Veien tilbake har vært en berg-og-dalbane fra A til Å. Jeg har vært langt nede på turen, men derfor smaker det enda bedre nå, fortalte Gangnes til NRK etter han hadde gjort det ingen trodde var mulig.

Brøt sammen i tårer

Til daglig jobber han deltid i en sportsbutikk på Lillehammer. Der har han jobbet samtidig som han har kjempet seg tilbake i verdenstoppen av hoppsirkuset.

Det gjør noe med følelsene til de som står ham nærmest. En av dem er hans trener Jermund Lunder.

– Det er helt enormt stort. Det er en gutt som fortjener det så veldig med tanke på all motgangen han har hatt, sier han med gråten i halsen.

– Man tenker jo på alle de timene som han har lagt ned med jobb, og alle de nedturene som han har fått. De gangene han har sittet og prøvd å motivere seg for å ta nye tak, for så å få enda flere slag i trynet med smerter, korsbånd, menisker og alt annet som kan gå galt. Da blir det veldig spesielt, sier han.

– Aldri skjedd før

En som har latt seg imponere er landslagstrener Alexander Stöckl som sier han aldri før har sett noe lignende.

– Det var nok ikke mange som forventet at han skulle komme tilbake i hoppsporten. Det har aldri skjedd før at noen med sånne skader har klart å komme tilbake. Jeg er veldig imponert over den prosessen han har vært gjennom.

Gangnes

IMPONERT: Alexander Stöckl er meget imponert over sin elev Kenneth Gangnes.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Daley klar for sitt femte OL

    Stuper Tom Daley får delta i sitt femte OL, det ble klart da han tirsdag ble presentert som en del av det britiske laget. 29-åringen tok en pause fra sporten etter at han vant gull i forrige OL, men kommer til å delta igjen i Paris-lekene.

    FINA Diving World Cup 2021 and Tokyo 2020 Olympics Aquatics Test Event
    Foto: NAOKI OGURA / Reuters
  • Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

    Vektløfteren Oleksandr Pjeljesjenko er den første OL-utøveren som har blitt drept i krigen i Ukraina, skriver The Guardian.

    Han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale OL-komiteen i Ukraina.

    30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under OL i Rio i 2016. Han har også blitt europeisk mester to ganger.

    «Det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i Ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale OL-komiteen i Ukraina på Instagram.

    Pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. Deretter gjorde han comeback og tok EM-gull i 85-kilosklassen i 2016. Året etter forsvarte han tittelen. I 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og sluttet å konkurrere.

    Mer enn 400 ukrainske idrettsutøvere og idrettsledere skal være drept i krigen.

    (NRK/NTB)

    U11uSDVHKrI
    Foto: Afp
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal