Hopp til innhold

Curlinggutta i klovnekostymer

De norske curlingherrene med et utradisjonell klesvalg foran åpningskampen mot Canada.

Haavard Vad Petersson

Det blir ikke vanskelig å kjenne igjen de norske curlinggutta i OL.

Foto: Robert F. Bukaty / Scanpix/AP

I fjor stilte de norske herrene med rosa belter under verdensmesterskapet i Canada. Foran de olympiske lekene i Vancouver har de igjen vært i det kreative hjørnet.

Skip Thomas Ulsrud & co har nemlig valgt å stille til OL ikledd rutete bukser - et noe utradisjonelt klesvalg i olympisk sammenheng.

«Tilfeldig» klesvalg

Klesstuntet høster mye oppmerksomhet blant internasjonale medier. Da er det greit å ha en god forklaring i bakhånd.

- En av spillerne våre skulle ut og kjøpe nye bukser til oss. Vi svarte «bare finn noen», og så kom han tilbake med disse. Vi utbrøt «nei, nei, nei», sier Thomas Ulsrud til nyhetsbyrået The Canadian Press .

Artikkelen fortsetter under bildet.

Curlingherrene

Curlingherrene, med sportssjef Pål Trulsen, under søndagens treningsøkt.

Foto: Robert F. Bukaty / Scanpix/AP

Nyhetsbyrået røper at buksene er laget av klesprodusenten Loudmouth Golf og koster rundt 500 kroner hver - opplysninger som er kjekt å vite for de særs interesserte.

Ingen regler

Christoffer Svae på det norske laget er mannen bak klesvalget. 27-åringen stod også bak innkjøpet av de rosa beltene i fjor.

- Jeg ønsket å friske litt opp i antrekket vårt, og hvis dette kan trekke litt mer oppmerksomhet rundt curling hjemme i Norge er det bare bra, sier Svae.

Kevin Martin

Canadas skip Kevin Martin.

Foto: Scanpix/AP

Han kan videre fortelle at buksene er meget behagelige, og at det finnes ingen regler mot å konkurrere med stripete bukser. Da vet vi det.

Men sportssjef Pål Trulsen er ikke særlig begeistret.

- Jeg er skeptisk, men så er jeg også litt gammeldags. Vi er her for å spille curling, ikke for å drive moteoppvisning, sier Trulsen.

Thrillerfinalen i Salt Lake City

Men tilbake til det sportslige; tirsdag møter det norske laget de regjerende olympiske mesterne Canada. Skip Kevin Martin har siden 2006 ledet sitt lag til to gull og to sølv i VM.

Canada kan da sies å være favoritter foran åpningskampen.

Men det var nettopp skip Martin som stod i begivenhetenes sentrum da hans lag møtte skip Pål Trulsens mannskap i tidenes finalethriller under de olympiske lekene i Salt Lake City.

Nett-TV: Martins skjebnesvangre miss

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kampen var uhyre jevn, og det stod 5-5 før tiende og siste omgang.

Canada hadde sistestenen, men takket være iherdig norsk kosting ble Kevin Martins sten noen få centimeter dårligere enn den beste norske, og dermed ble Norge olympisk mester med 6-5-seier.

Med dette friskt i minne kan man ikke utelukke et nytt spennende oppgjør tirsdag.

- Begge lagene forventes å gå til sluttspillet. Vi gleder oss til dagens kamp, men guttene blir skuffet hvis de ikke klarer å ta medalje, sier Trulsen.

Du kan følge åpningskampen direkte på nrksport.no fra klokken 18.00 i kveld og allerede kl 04.00 i natt spiller curlinggutta igjen. Denne gangen mot USA.

Curling: Se hele kampoppsettet i OL

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal