Hopp til innhold

– Positivt for norsk hockey at ikke Zucca spiller VM

Patrick Thoresen mener Zuccarello-suksess i NHL betyr mer enn suksess med landslaget.

SPO-HKO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-NEW-YORK-RANGERS---GAME-FIVE

AMERIKANSK SUKSESS: Mats Zuccarello Aasen forventes å være klar til kvartfinalen i Stanley Cup-sluttspillet, selv om han fikk en smell i hodet før helga.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Petter og Patrick Thoresen

VM-KLAR: Patrick Thoresen er klar for VM-spill etter et kort besøk på Hamar og en golfrunde med pappa petter.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Mats Zuccarello Aasen er opptatt med sluttspillet i NHL og kommer ikke til å delta i hockey-VM for Norge.

– Det er positivt at han ikke er med i VM. Det betyr at han gjør det bra i New York Rangers. At han er der borte og gjør det så bra, det gavner norsk hockey. Interessen er bare blitt større med hans suksess der, sier Patrick Thoresen om Rangers-profilens fravær.

– Hadde økt interessen for landslaget

Landslagstrener Roy Johansen følger ikke Thoresen på at «Zuccas» VM-fravær bare er bra.

– Det er positivt for Zuccarello og positivt på hockeyen på lang sikt at vi har spillere som går videre i Stanley Cup-sluttspillet. Men for landslaget er det ikke bra at ikke vi får med våre beste, sier han.

Johansen forteller at både Danmark, Slovenia og Hviterussland får tilbake sine NHL-profiler, og han skulle gjerne sett Zuccarello på isen for Norge.

– Det hadde nok økt interessen for landslaget i VM også, å ha Zuccarello på plass. Det er mange som følger med på hockey-VM i Norge, sier landslagssjefen.

Roy Johansen

SAVNER ZUCCA: Landslagssjef Roy Johansen skulle gjerne hatt med Zuccarello til VM.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Stiller skadefri

Fredag spiller Norge og Patrick Thoresen sin første VM-kamp, og selv om Thoresen nylig kom hjem fra sluttspillsseier i Russland er han klar for å yte sitt ytterste for Norge.

– Jeg er ganske prinsippfast. Jeg sa til Roy tidlig at så lenge jeg er skadefri, kommer jeg til å stille opp i VM. Jeg er skadefri nå, og da stiller jeg i VM, som jeg har gjort de andre årene, forteller han.

Målet er kvartfinale, men både Johansen og Thoresen minner om at Norge har havnet i en meget tøff pulje, med Russland, USA, Finland, Slovakia, Slovenia, Hviterussland og Danmark.

– Målet er alltid å komme til kvartfinale, som vil være et kjempebra prestasjon for norsk hockey. Vi vet at lagene rundt oss også er gode, så det kan bli kamp for å overleve. Vi skal sikte høyt, men forstå at vi skal ha litt flyt for å nå så langt, sier Thoresen.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal