Hopp til innhold

19 år gammelt under gir Tiger seiershåp

Etter to måneder uten konkurranser og en forferdelig start på US Masters, viste en smørblid Tiger Woods fredag at han fortsatt henger med de beste.

Tiger Woods

Tiger Woods var i svært godt humør under den andre runden av US Masters fredag.

Foto: DAVID CANNON / Afp

– Alt kan skje nå. Jeg er veldig stolt over det jeg gjorde i dag og at jeg klarte å hevde meg, sa en fornøyd Tiger Woods etter den andre runden av US Masters natt til fredag norsk tid.

Kontrasten til den første runden torsdag, der han svertet og bannet og kalte seg selv idiot på grunn av dårlig spill, var stor.

Fredag gikk nemlig Woods for første gang siden 2011 en runde på den krevende Augusta-banen i Georgia på under 70. slag. Han endte på 69 og ligger på delt 19. plass halvveis i turneringen.

Unggutten Jordan Spieth (21) leder 12 slag foran Woods. Woods var selv 21 år da han tok sin første US Masters-seier i 1997.

Helsprekk i 1996

Greg Normann og Nick Faldo

På siste dag av US Masters i 1996 rotet australske Greg Normann (t.v.) bort en seks slags til engelske Nick Faldo (t.h.). Denne historien trekker Tiger Woods nå frem for å vise at han kjempe om seieren i årets US Master tross sin foreløpige 19. plass halvveis i turneringen.

Foto: Dave Martin / Ap

Men året før amerikaneren ble tidenes yngste Masters-vinner var han vitne til en uhyre dramatisk avslutning på turneringen. Australske Greg Norman ledet med seks slag før siste runde, men kollapset og rotet bort hele ledelsen til engelske Nick Faldo på turneringens siste dag.

Denne historien trekker Tiger Woods nå frem for å vise at han faktisk kan vinne årets US Masters.

– Jeg er fortsatt med. Jeg er 12 slag bak, men det er ikke mange foran meg. Med 36 hull igjen å gå kan alt skje. Det så vi i 1996, sier Woods ifølge BBC.

(Les videre under bildet.)

Laster Twitter-innhold

– Veldig stolt

Woods har fått mye oppmerksomhet foran årets US Masters fordi det er hans første turnering etter en to måneder langt konkurransepause. Etter en tung start på sesongen valgte nemlig golfstjernen og trekke seg tilbake og ta pause på ubestemt tid for å få orden på spillet igjen.

Da han torsdag åpnet US Masters med 73 slag over par og en 41. plass, så det ut til at motgangen skulle fortsette, men fredagens spill viste altså noe annet.

– Jeg er veldig stolt over at jeg har klart å endre den negative trenden og at jeg nå kan være med å kjempe i en stor major som dette, sier Woods ifølge golfnettstedet Nationalclubgolfer.

Woods har vunnet US Master hele fire ganger tidligere i 1997, 2001, 2002 og 2005. Årets turnering avsluttes natt til mandag norsk tid.

Se video: Tigers frustrerte utbrudd: – Dumb-ass!

Tiger Woods var flere ganger sint på seg selv under første dag av Masters. Se her hvordan han flere ganger feilet på banen. Bilder med tillatelse fra Viasat Sport.

SE VIDEO: Tiger Woods var flere ganger sint på seg selv under første dag av Masters torsdag. Etter utslaget på hull 15 kunne mikrofonene sågar plukke opp at golferen kalte seg selv dumbass. (Bilder med tillatelse fra Viasat Sport).

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal