Hopp til innhold

Brady kunne avgjort Super Bowl med en 60 (!) yards-pasning

Nattens Super Bowl mellom New England Patriots og New York Giants ble så spennende som ekspertene hadde spådd. New York Giants vant kampen etter at Patriots' quarterback mislyktes i aller siste sekund.

New England Patriots - New York Giants 17-21

Super Bowl XLVI Giants vant

Her har Giants-spillerne nettopp innsett at de har vunnet den 46. utgaven av Super Bowl.

Foto: JEFF GROSS / Afp

Da tidsuret slo 00:00, kastet Patriots' quarterback Tom Brady (34) ballen over halve banen (60 yards er 55 meter) i håp om at en lagkamerat skulle få i tak i ballen og vinne kampen med en touchdown.

Men det vanvittige pasningsforsøket mislyktes.

Slik foregikk Super Bowl: Live-oppdateringer og chat fra kampen

Ballen havnet i hendene på en Giants-spiller, og Super Bowl 2012 ble dermed tilnærmet en kopi av Super Bowl 2008 - da de samme lagene møttes, og Giants også vant.

Manning - Brady 2-0

Super Bowl XLVI

Det avgjørende øyeblikket: Langpasningen fra Tom Brady i kampens siste sekund blir brutt av Giants' forsvarsspillere foran Patriots' Aaron Hernandez.

Foto: Matt Slocum / Ap

Igjen var det Giants' quarterback Eli Manning (31) som gikk seirende ut av duellen mot Brady, og vant sin andre Super Bowl-ring på like mange forsøk.

– To gode lag møttes, og det var beintøft hele veien. Offensivt flyttet vi ballen bra, men det var vanskelig å score touchdowns. Jeg må berømme flere av lagkameratene mine, mange av dem spilte opp mot sitt aller beste, sa Manning i seiersintervjuet etterpå.

Mannings vellykkede pasninger tilskaffet laget hans totalt 296 yards i løpet av kampen - og den beskjedne quarterbacken ble kåret til kampens mest verdifulle spiller.

Samme pris ble han også tildelt etter Super Bowl i 2008.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Super Bowl XLVI Hernandez

Patriots-spillerne forsøkte å få tak i det lange pasningsforsøket fra deres quarterback Tom Brady, men Giants-forsvarerne fikk tak i ballen.

Foto: JEFF GROSS / Afp

Giants snudde og vant

Super Bowl XLVI Manning

Super Bowls beste spiller, Eli Manning, hever knyttneven for touchdown i første quarter.

Foto: WIN MCNAMEE / Afp

Og, som i 2008, var det Patriots som hadde overtaket da lagene gikk inn i siste quarter.

Tom Brady spilte glimrende i tredje quarter, og Boston-laget Patriots ledet 17-15 da det gjenstod fem minutter av kampen.

Men Eli Manning, mannen som også avgjorde Super Bowl i 2008, viste igjen hvilken enorm psyke han har, og satte i gang et voldsomt "drive" for å jage en touchdown.

Magisk mottak

De rødhvite avanserte yards jevnt og trutt inn på Patriots banehalvdel, blant annet med en utrolig 38-yards-pasning til Mario Manningham, som på magisk vis klarte å ta imot ballen med to Patriots-forsvarere rundt seg.

– Det var et svært viktig mottak. Da jeg traff Manningham med den langpasningen, fikk vi bedre tid til å organisere oss og jobbe oss fremover på banen, sa Manning.

New York Giants running back Ahmad Bradshaw

Ahmad Bradshaw detter over mållinja, og sikrer den avgjørende touchdownen for New York Giants.

Foto: JOHN SOMMERS II / Reuters

Med 1 minutt og fire sekunder igjen på klokka nådde Giants helt fram, og Ahmad Bradshaw kom seg inn i Patriots «endzone» til touchdown. Stillingen gikk dermed fra 17-15 til 17-21.

Patriots gjorde det riktignok enkelt for Bradshaw; i håp om å rekke en avgjørende touchdown etterpå, nærmest lot Patriots-forsvaret runningback Bradshaw løpe gjennom og score - et taktisk valg som kalles «clock management» - som skulle vise seg å slå feil for Patriots.

For 1 minutt og fire sekunder var ikke nok for Tom Brady - som måtte se pasning på pasning sklid ut av hendene på medspillerne sine da Patriots prøvde å ta igjen Giants' ledelse.

Akkurat som i sluttsekundene av Super Bowl 2008 misset Patriots' receivere da det gjaldt som mest - og tiden rant ut.

Manning storspilte fra start

Giants og Eli Manning kom best ut fra start. Peyton Mannings kjente lillebror Eli fikk en glimrende start på kampen, traff på sine første 9 pasninger, og fikk inn en touchdown etter 11 minutter.

Før det hadde Patriots quarterback Tom Brady scoret "selvmål", altså blitt taklet innenfor egen målsone, og tilskaffet Giants to poeng ved såkalt «safety». Dermed ledet Giants 9-0 etter første quarter.

Men i andre quarter tok New England Patriots over kommandoen, og Tom Brady spesielt spilte seg varm i trøya.

Brady viste klasse, men...

Det ga da også resultater - først et field goal allerede etter 1 minutt av omgangen, før de fikk inn en touchdown helt på tampen av første omgang.

Det stod altså 10-9 til Patriots da lagene gikk til pause.

Patriots quarterback Brady

Tom Brady skulle revansjere det bitre tapet fra Super Bowl i 2008. Men igjen måtte han se seg slått av Eli Manning og New York Giants.

Foto: GARY HERSHORN / Reuters

Tredje periode fortsatte i samme spor som andre, med Tom Brady i førersetet. Den fantastiske quarterbacken satte ny Super Bowl-rekord med 16 leverte pasninger på rad, og Patriots fikk inn nok en touchdown midtveis i perioden. 17-9 til Patriots.

Men Giants var på ingen måte beseiret, og fikk inn to fields goal før perioden var over. Dermed stod det 17-15 til Patriots da lagene gikk i gang med siste periode.

Der holdt Manning hodet kaldt, og avgjorde Super Bowl. New York Giants vant dermed Super Bowl for fjerde gang i klubbens historie.

Hva synes du om Super Bowl XLVI? Si din mening!

Siste nytt

  • Forlenger med storklubben – får superlønn

    Travis Kelce tar to nye år hos Superbowl-mester Kansas City Chiefs. Den amerikanske NFL-stjernen, som også er kjent som Taylor Swifts kjæreste, har signert en avtale som gir ham hele 34,3 millioner dollar, eller 378 millioner kroner etter dagens kurs. Det opplyser NFL selv på sine nettsider, ifølge danske Ritzau.

    Kelce, som er tight end, har spilt 11 sesonger i NFL. Avtalen gjør han til en av de best betalte spillerne i denne posisjonen.

    Travis Kelce
    Foto: PATRICK T. FALLON / AFP
  • Superstjerne mistet sønnen – delte hjerteskjærende innlegg

    Kameruneren Francis Ngannou har vært en stor stjerne innenfor kampsporten i lang tid. Nå mottar Ngannou støtte fra en hel idrettsverden etter at det ble kjent at han har mistet sin 18 måneder gamle sønn.

    – Jeg ropte navnet hans igjen og igjen, men han responderte ikke, skriver han i et innlegg på X.

    – Hvordan håndterer man en slik ting? Hvordan kan du leve med det? Vær så snill å hjelp meg om du har noen ideer – for jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre og hvordan jeg skal håndtere dette, fortsetter han.

    Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til sønnens bortgang.

    Ngannou er tidligere UFC-mester i tungvektsklassen. Han byttet senere til boksing. Nylig møtte han Anthony Joshua i ringen.

    Francis Ngannou
    Foto: DANIEL LEAL / AFP
  • Lillebergs Tampa Bay tapte stort – ute av NHL-sluttspillet

    Emil Martinsen Lilleberg og Tampa Bay Lightning tapte mandag 1-6 mot Florida Panthers i årets NHL-sluttspill. Dermed er NHL-sesongen over for Lilleberg.

    Florida Panthers ledet 3-1 i kamper i årets NHL-sluttspill, hvor det spilles best av sju. Dermed var det «vinn eller forsvinn» for Emil Lilleberg og hans Tampa Bay i nattens kamp i Florida.

    Det endte med «forsvinn». Dermed var det Florida Panthers tok seg videre til andre runde av NHL-sluttspillet.

    Emil Lilleberg fikk 18 minutter og 7 sekunder på isen.

    (NTB)

    Lightning Panthers Hockey
    Foto: Wilfredo Lee / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal