Hopp til innhold

Zlatan, Van Persie eller ROCHE?

FIFA har åpnet for å stemme på årets mål i 2013/2014. Blant Zlatan og James Rodriguez har Stephanie Roche fra irsk damefotball sneket seg inn. Sjekk scoringene her.

James Rodriguez

Colombianske James Rodriguez scoret et praktmål mot Uruguay i sommerens VM-sluttspill. Men var det årets vakreste scoring?

Foto: PILAR OLIVARES / Reuters

Zlatan mot Bastia
Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Fram til 1. desember kan fotballinteresserte verden over være med på å stemme fram sine favorittscoringer til årets mål i verden. Ti drømmescoringer er nominert til Puskas-prisen, som blir delt ut på FIFAs årlige fotballgalla i januar.

Kvinne i celebert selskap

Få har hørt om irske Stephanie Roche (25). Og enda færre hadde hørt om henne før 20. oktober i 2013. Den dagen markerte hun seg nemlig med drømmescoringen som skaffet henne en Puskas-nominasjon - som eneste kvinne i selskap med flere av verdens største mannlige fotballstjerner.

Et stykke ut i oppgjøret mellom Peamount United og Wexford Youths i den irske toppdivisjonen mottok Roche ballen like utenfor Wexfords 16-meterboks. Der trikset hun ballen over en motspiller før hun vendte seg rundt og klemte ballen i krysset med venstrefoten - en prestasjon selveste Zlatan ville vært stolt over. Kort tid etter ble Roche solgt til franske ASPTT Albi.

Zlatan nominert igjen

Apropos Zlatan Ibrahimovic, den svenske stjernespilleren vant prisen i fjor for sitt fantastiske brassespark i landskamp mot England. I år er han igjen nominert, denne gangen for dette brilliante hælsparket for Paris Saint-Germain mot Bastia i oktober i fjor.

Se de andre nominerte lenger ned i teksten:

Van Persie-magi

Nederland kom kraftig tilbake etter å ha ligget under 1-0 mot Spania i VM-gruppespillet. Med denne drømmescoringen satte Robin Van Persie i gang snuoperasjonen som endte med 5-1-seier til de oransje.

Se scoringen her:

Van Persies fantastiske stupheading mot Spania i sommerens VM.

Til Real Madrid for fantasisum

De fleste husker colombianske James Rodriguez' drømmescoring fra VM i Brasil. Motspillerne ante liten fare da Abel Aguilar headet en høy ball i retning James, som med ryggen mot mål brystet ballen til seg selv og sendte i vei en flott duppvolley via tverrliggeren og i mål. Like etter mesterskapet ble Colombias nummer ti solgt til Real Madrid for om lag 650 millioner kroner.

Se scoringen her:

Rodriguez banker ballen i tverrliggeren og i mål på hel volley.

Hodespiller scoret med skeiva

Tim Cahill er mest kjent for å score med hodet. I VM-kampen mellom Australia og Nederland fikk imidlertid den tidligere Everton-spilleren drømmetreff sin svake venstrefot.

Se scoringen her:

Se Tim Cahill banke ballen I mål på hel volley.

Diego Costa
Foto: Andres Kudacki / Ap
Se de andre nominerte i lenkene under:

Diego Costa med brassespark i kampen mellom Atletico Madrid og Getafe i La Liga i november i fjor.

Marco Fabian: Cruz Azul-spilleren med en flott dupp i den meksikanske serien i februar.

Pajtim Kasami: Fulham-spilleren scoret med en fantastisk volley mot Crystal Palace i oktober i fjor.

Camilo Sanvezzo: Utliknet for Portland Timbers med en nydelig utført volley i kampen mot Vancouver Whitecaps i Major League Soccer i oktober i fjor.

Hisato Sato: Sanfrecce Hiroshima-spilleren utlikner med en nydelig volleydupp i J League mot Kawasaki Frontale.

Du kan stemme også avgi din stemme ved å gå inn på FIFAs hjemmesider.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal