Hopp til innhold

Barcelona gir seg ikke – anker til CAS

Barcelonas anke i kjøpsnekt-saken ble avvist av FIFA. Nå tar klubben saken til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Barcelona-fans

Barcelona fikk sin anke avvist hos FIFA. Nå kan de ikke kjøpe spillere de neste vinduene.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Suarez signerte for Barcelona

Da Barcelona anket FIFA sin straff i april kunne klubben handle spillere i sommer. Det betød at blant andre Luis Suárez signerte for Barcelona.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

– FC Barcelona offentliggjør at klubben skal fortsette å kjempe for sine interesser foran den høyeste sportsmyndighet, i dette tilfellet idrettens voldgiftsrett (CAS), sier klubben i en uttalelse.

Nyhetsbyrået AFP skriver at Barcelona har bestemt seg for å anke FIFAs avgjørelse til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Bare minutter etter at FIFA avslo Barcelona sin anke i saken som har gitt klubben kjøpsnekt i to transfervinduer kom Barcelona med en ny anke.

FIFA avslo anke

– Barcelona har tapt en anke mot en avgjørelse om å stenge klubben ute fra transfermarkedet for to etterfølgende transfervinduer.

Det heter det i en pressemelding fra FIFA onsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Straffen i avgjørelsen fra i vår var at klubben ikke kan kjøpe spillere i transfervinduet som kommer i januar 2015 og sommeren 2015.

Signerte ungdomsspillere ulovlig

I april ble den katalanske klubben ilagt straffen for å ha signert utenlandske spillere under 18 år, som ikke oppfylte kriteriene til FIFA.

Klubber kan kun signere spillere under 18 år hvis de oppfyller en av tre kriterier:

  • Hvis foreldrene flytter til klubbens nærområde av ikke-fotballmessige årsaker.
  • Hvis en spiller er fra EU eller EØS-områder og er mellom 16 og 18 år.
  • Hvis en spiller bor innenfor 100 kilometer fra klubben.

Barcelona ble i april dømt for å bryte disse reglene i sammenheng med overgangen til hele ti spillere i perioden 2009–2013. Navnet på spillerne er ikke kjent.

Brukt sommervinduet aktivt

Siden Barcelona anket saken i april fikk de tillatelse til å handle spillere i det pågående vinduet som stenger 1. september.

Den største signeringen har vært Luis Suárez. I tillegg til spissen har Barcelona hentet, Marc-Andre Ter Stegen, Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen, Ivan Rakitic og Claudio Bravo.

Enda en mulighet for Barcelona?

Selv om CAS skulle opprettholde straffen mot Barcelona, kan det finnes en vei å gå for den dømte klubben.

Sommeren 2013 ble den franske klubben Nantes dømt av FIFA for et brudd på reglementet da de signerte Ismael Bangoura fra Al Nasr. FIFA ila klubben samme straff som Barcelona nå har fått og Nantes anket det først til FIFA og deretter til voldgiftsretten (CAS).

Begge stedene avviste ankene, men den franske klubben tok saken til sveitsisk rett for å overstyre avgjørelsen i CAS. Den sveitsiske retten vedtok at dommen fra CAS skulle bli suspendert, og dermed kunne klubben fortsette å signere spillere. Dette meldte nyhetsbyrået Reuters.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal