- I år skal vi iallfall ikke tape mot Norge

I fjor åpnet Norge ishockey-VM med å slå Sverige på straffer. Det sved for "söta bror", og svenskene er sikre på én ting: Det skal ikke gjenta seg i år.

Video f616cc60-c0a0-4877-8bdf-963a8e4833a8.jpg

Zetterberg vil ikke tape igjen

Ikke minst fordi den halvparten av VM der Norge og Sverige spiller, går i Stockholm. Kampen mellom de skandinaviske naboene spilles i Globen klokka 20.15.

– Kult å åpne mot grannen

– Det er kul å åpne mot en granne her i hjemme-VM. Det kommer til å bli en herlig stemning her i Globen, sier Henrik Zetterberg til NRK dagen før åpningskampen.

Norge skal i tillegg til Sverige møte Tsjekkia, Tyskland, Latvia, Danmark. Italia og Russland i innledningsgruppa.

Men Zetterberg lover at det ikke blir noen reprise på straffetapet Tre Kronor pådro seg mot Norge i Slovakia for et år siden .

– Det hadde vært "jättejobbigt". Vi skal se til at det ikke blir slik i morgen, sier Detroit-stjernen. Han kjenner bare til én spiller på det norske landslaget: Back-kjemperen Ole-Kristian Tollefsen.

– Når man spiller mot ham, kan det være helt rolig, så smeller det. Det gjelder å holde hodet klart og vite når han er på isen, sier Henrik Zetterberg.

– Vi går for gull

Lars Haugen

Suksess i fjor: Her jubler Norges målvakt Lars Haugen etter den avgjørende strafferedningen mot Sverige i fjorårets åpningskamp, og Norge vinner 5–4

Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix

– Det er slik jeg spiller, og det er klart det er morsomt når folk legger merke til meg, sier Tollefsen selv.

– Hva tenker du om ham?

– Han er ene av verdens beste. Det er morsomt å se ham spille, og det er vanskelig å spille mot ham, sier Zetterberg.

Norges mål er kvartfinale i årets VM. Sverige sikter noe høyere.

– Vårt mål er å ta gullet. Men det er lang vei dit, sier Zetterberg.

Siste nytt

 • Carlsen vant igjen

  Magnus Carlsen vant også sitt tredje parti, denne gang mot Francisco Vallejo Pons. Han har nå to seiere og en remis så langt i VM.

  – Han spilte på seg tidsnød. Jeg begynte å gamble litt, og så tok jeg det. Det var bra å få en seier mot en egentlig ganske god spiller, sier Carlsen.

  Magnus Carlsen vant tredje parti mot spanske Francisco Vallejo Pons. Det var en jevn kamp til å begynne med, men Pons brukte veldig lang tid og hadde noen uheldige trekk.
 • Avaldsnes vant etter Nordlie-avgang

  Avaldsnes trygget sølvplassen i eliteserien i fotball for kvinner da Amazon Grimstad ble slått hele 5-0 lørdag. Kampen var lagets første siden Tom Nordlies bråe avgang som trener. Nordlie sluttet på dagen tirsdag.

  AVALDSNES
  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix
 • Her er Norges lag mot Malta

  Norge: Nyland, Elabdelloui, Hovland, Forren, Aleesami, Skjelbred, Tettey, Johansen, Berget, Henriksen, Søderlund

  Det har vært en diskusjon i forkant hvem Høgmo kom til å velge på topp mot Malta, Søderlund eller King. Valget falt på Søderlund som står med 21 seriemål for Rosenborg i år.

  Kampstart er 18.00 på Ullevaal Stadion. Følg kampen direkte her.

Sendeplan

Kl. Program Kanal