Video Bandy på isete Sør Arena - Foto: Nyhetsspiller /

I dag ble det spilt bandy på Sør Arena, men nå starter tineprosessen frem mot grønn gressmatte.

Skøytebane på Sør Arena

Sør Arena i Kristiansand er en skikkelig islagt skøytebane og det er ikke mye som minner om grønt gress og fotballspill noen uker før seriestart. I dag ble det spilt bandy på "gressbanen"

10 cm stålis på Sør Arena - 10 cm stålis dekker matta på Sør Arena. - Foto: Thomas Grønvold / NRK

10 cm stålis dekker matta på Sør Arena.

Foto: Thomas Grønvold / NRK
Is på Sør Arena i mars - En ypperlig skøytebane som skal bli grønn om noen uker. - Foto: Thomas Grønvold / NRK

En ypperlig skøytebane som skal bli grønn om noen uker.

Foto: Thomas Grønvold / NRK
Bandy på Sør Arena - Spillerne storkoste seg på glattisen i dag. - Foto: Thomas Grønvold / NRK

Spillerne storkoste seg på glattisen i dag.

Foto: Thomas Grønvold / NRK

Selv om det ble spilt bandy på "gressmatta" på Sør Arena i Kristiansand i dag, så skal det etter planen bli grønt gress og fotballspill på skøytebanen om noen uker.

Det lover de ansvarlige som er inneforstått med at det gjenstår et omfattende arbeid for å få gresset klart til eliteserien i fotball starter om noen uker.

10 cm tykk is

– I år har vi et kjempetykt islag som er litt utover det vi er vant med. Islaget er nesten 10 cm tykt på det meste, så vi har en utfordring med å få vekk isen.

Det sier banemann på Sør Arena, Geir Lie.

– Vi er godt i rute i forhold til seriestart. Vi hadde noen planer om at banen skulle være snø og isfri i løpet av uka, men vi venter på at undervarmen virkelig slår til slik at vi kan få smeltet bort snøen og isen, sier Lie.

Energi fra fjernvarme

Varmen under gresset, som skal fjerne isen og snøen, kommer fra avfallsbrenningen ved Returkrafts forbrenningsanlegg i Kristiansand.

Energien fra avfallsforbrenningen sendes ut på Agder Energis nett og brukes blant annet til å tine isen på Sør Arena.

– Nå kan vi kjøre på med mer varme enn vi hadde tenkt og dette er en gavepakke for oss, sier Lie.

Optimister

Og ledelsen i Start er optimister og er sikre på grønn gressmatte til seriestarten.

– Akkurat nå ser det ikke så bra ut, men banemannen har nok god kontroll. Han er Norges beste banemann, så jeg tror matta blir grønn til seriestart, sier Rolf Daniel Vikstøl i Start.

Video og TV-reportasjer

Sondre vant NM-gull
Dens tore vennefesten på Haolweendagen i Kristiansand
Vi skal ut i skjærgården. I dag var det storkontroll av hummerteiner for å ta ulovlig fiskere. Og resultatet var oppløftende.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Den vakre sørlandskysten slik den aller helst skal oppleves: Fra dekket på ei gammel seilskute. Trange sund, sol og regn og blankskurte svaberg. Ombord på den gamle hardangerjakta Mathilde møter vi et fast mannskap på fem, og sytten førstereis-seilere.

Mathilde - 2013

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.