Video Bandy på isete Sør Arena - Foto: Nyhetsspiller /

I dag ble det spilt bandy på Sør Arena, men nå starter tineprosessen frem mot grønn gressmatte.

Skøytebane på Sør Arena

Sør Arena i Kristiansand er en skikkelig islagt skøytebane og det er ikke mye som minner om grønt gress og fotballspill noen uker før seriestart. I dag ble det spilt bandy på "gressbanen"

10 cm stålis på Sør Arena - 10 cm stålis dekker matta på Sør Arena. - Foto: Thomas Grønvold / NRK

10 cm stålis dekker matta på Sør Arena.

Foto: Thomas Grønvold / NRK
Is på Sør Arena i mars - En ypperlig skøytebane som skal bli grønn om noen uker. - Foto: Thomas Grønvold / NRK

En ypperlig skøytebane som skal bli grønn om noen uker.

Foto: Thomas Grønvold / NRK
Bandy på Sør Arena - Spillerne storkoste seg på glattisen i dag. - Foto: Thomas Grønvold / NRK

Spillerne storkoste seg på glattisen i dag.

Foto: Thomas Grønvold / NRK

Selv om det ble spilt bandy på "gressmatta" på Sør Arena i Kristiansand i dag, så skal det etter planen bli grønt gress og fotballspill på skøytebanen om noen uker.

Det lover de ansvarlige som er inneforstått med at det gjenstår et omfattende arbeid for å få gresset klart til eliteserien i fotball starter om noen uker.

10 cm tykk is

– I år har vi et kjempetykt islag som er litt utover det vi er vant med. Islaget er nesten 10 cm tykt på det meste, så vi har en utfordring med å få vekk isen.

Det sier banemann på Sør Arena, Geir Lie.

– Vi er godt i rute i forhold til seriestart. Vi hadde noen planer om at banen skulle være snø og isfri i løpet av uka, men vi venter på at undervarmen virkelig slår til slik at vi kan få smeltet bort snøen og isen, sier Lie.

Energi fra fjernvarme

Varmen under gresset, som skal fjerne isen og snøen, kommer fra avfallsbrenningen ved Returkrafts forbrenningsanlegg i Kristiansand.

Energien fra avfallsforbrenningen sendes ut på Agder Energis nett og brukes blant annet til å tine isen på Sør Arena.

– Nå kan vi kjøre på med mer varme enn vi hadde tenkt og dette er en gavepakke for oss, sier Lie.

Optimister

Og ledelsen i Start er optimister og er sikre på grønn gressmatte til seriestarten.

– Akkurat nå ser det ikke så bra ut, men banemannen har nok god kontroll. Han er Norges beste banemann, så jeg tror matta blir grønn til seriestart, sier Rolf Daniel Vikstøl i Start.

Video og TV-reportasjer

Den afghanske tolken Faizullah Muradi fikk i dag oppholdstillatelse i Norge - fem måneder etter at han ble kastet ut av landet. Nå har Muradi sikret seg en stor bok-kontrakt og begynner på historien om sitt liv - bare 22 år gammel:
Legevakten i Kristiansand ønsker at folk skal ringe før de møter opp. Altfor mange kommer til legevakten istedenfor å bruke fastlegen, og dette fører til lang ventetid.
Luftkvaliteten i Kristiansand kan være betydelig dårligere enn det målingene har vist. Det er nemlig feil på måleutstyret, og Miljødirektoratet truer med bøter dersom ikke kommunen rydder opp.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013