Minnestund for Dale Oen - Svømmemiljøet i Kristiansand holdt minnestund for Alexander Dale Oen torsdag kveld. Det var en tung kveld for mange. - Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Svømmemiljøet i Kristiansand holdt minnestund for Alexander Dale Oen torsdag kveld. Det var en tung kveld for mange.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Minnet Alexander Dale Oen

Unge svømmere gråt for tapet av sitt forbilde og sin svømmehelt, da svømmerne på Sørlandet holdt minnestund for Alexander Dale Oen torsdag kveld.

Alexander Dale Oens yndlingssang, Pink Floyds «High Hopes» runget i svømmeanlegget Gimlebadet i Kristiansand i går kveld.

Mange svømmere og foreldre tente et lys for å minnes en stor idrettsstjerne og et stort forbilde.

Svømmetrener Geir Thorstensen kom hjem til Kristiansand i går etter å ha vært på treningsleiren sammen med Alexander Dale Oen i USA. Sammen med svømmere fra Vågsbygd svømmeklubb holdt Thorstensen en minnestund i Gimlebadet.

Thorstensen, som er landslagstrener for Norges funksjonshemmede svømmere, mente det var naturlig å samle svømmerne i klubben sin, etter en slik tragisk hendelse i svømmemiljøet.

– Det kom som et forslag fra svømmerne som også gjerne ville vite hva som hadde skjedd i USA. Vi pratet også litt om hvordan Alex var, slik at dette ikke skal ødelegge for motivasjonen til svømmerne, men at dette på sikt kan øke motivasjonen og gi inspirasjon på grunn av det Alex har vært for norsk svømming, sier han.

Minnestund for Dale Oen - Geir Thorstensen fikk mange spørsmål fra de unge svømmerne. - Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Geir Thorstensen fikk mange spørsmål fra de unge svømmerne.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Tente lys og gråt

Thorstensen kjenner Aleksander Dale Oen godt etter utallige treningsleirer.

De to skulle egentlig spise middag sammen den kvelden Dale Oen døde, sier han.

– Da dette skjedde skulle han egentlig være med oss trenere ut og spise. Jeg gikk i forveien for å bestille bord, men Alex kom aldri.

I Gimlebadet torsdag kveld var det mange som gråt.

Flere av svømmerne hadde spørsmål til Thorstensen, både om hvordan de andre svømmerne reagerte på dødsfallet, og om det er farlig å svømme.

Det ble en sterk kveld for Thorstensen.

– Man føler at man har kontroll på følelsene, men så får man et spark i magen. Det er vanskelig å forstå det som har skjedd, sier han.

Minnestund for Dale Oen - Det ble tent lys i Gimlebadet, foran bildet av Dale Oen. På minneplakaten står det «Vi savner deg» og «Vi gråter for deg!» - Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Det ble tent lys i Gimlebadet, foran bildet av Dale Oen. På minneplakaten står det «Vi savner deg» og «Vi gråter for deg!»

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Video og TV-reportasjer

Created by InfoDispatcher
Nettgründerne Mariann Vik og Elisabeth Vik Løvland har besøkt filmmiljøet i Los Angeles flere ganger. Nå lanserer de nettsiden 2minutter.com, hvor de presenterer videoer og bildereportasjer med kjente modeller, skuespillere og artister. 
den første fotoshooten 
For jente er det en gammel drøm som nå settes ut i livet. Od de har kjent hverandre lenge
kusiner
Jentene fra Kristiansand 
direkte til havna
Ideen med 2minutter.com er å vise artister med visuelt uttrykk med bilder og korte videoer, gjerne på 2 minutter. De håper at interesserte fra hele verden vil besøke siden for å bli kjent med nye talenter og kjendiser
synk det er ikke bare kjendiser
På institutt for mediefag ved universitetet i Agder tror de jentene kan lykkes
Det er langt fra fotoshoot i Los Angeles til Kristiansand, men Mariann og Elisabeth tror på det de gjør 
slutt -
Created by InfoDispatcher