Minnestund for Dale Oen - Svømmemiljøet i Kristiansand holdt minnestund for Alexander Dale Oen torsdag kveld. Det var en tung kveld for mange. - Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Svømmemiljøet i Kristiansand holdt minnestund for Alexander Dale Oen torsdag kveld. Det var en tung kveld for mange.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Minnet Alexander Dale Oen

Unge svømmere gråt for tapet av sitt forbilde og sin svømmehelt, da svømmerne på Sørlandet holdt minnestund for Alexander Dale Oen torsdag kveld.

Alexander Dale Oens yndlingssang, Pink Floyds «High Hopes» runget i svømmeanlegget Gimlebadet i Kristiansand i går kveld.

Mange svømmere og foreldre tente et lys for å minnes en stor idrettsstjerne og et stort forbilde.

Svømmetrener Geir Thorstensen kom hjem til Kristiansand i går etter å ha vært på treningsleiren sammen med Alexander Dale Oen i USA. Sammen med svømmere fra Vågsbygd svømmeklubb holdt Thorstensen en minnestund i Gimlebadet.

Thorstensen, som er landslagstrener for Norges funksjonshemmede svømmere, mente det var naturlig å samle svømmerne i klubben sin, etter en slik tragisk hendelse i svømmemiljøet.

– Det kom som et forslag fra svømmerne som også gjerne ville vite hva som hadde skjedd i USA. Vi pratet også litt om hvordan Alex var, slik at dette ikke skal ødelegge for motivasjonen til svømmerne, men at dette på sikt kan øke motivasjonen og gi inspirasjon på grunn av det Alex har vært for norsk svømming, sier han.

Minnestund for Dale Oen - Geir Thorstensen fikk mange spørsmål fra de unge svømmerne. - Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Geir Thorstensen fikk mange spørsmål fra de unge svømmerne.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Tente lys og gråt

Thorstensen kjenner Aleksander Dale Oen godt etter utallige treningsleirer.

De to skulle egentlig spise middag sammen den kvelden Dale Oen døde, sier han.

– Da dette skjedde skulle han egentlig være med oss trenere ut og spise. Jeg gikk i forveien for å bestille bord, men Alex kom aldri.

I Gimlebadet torsdag kveld var det mange som gråt.

Flere av svømmerne hadde spørsmål til Thorstensen, både om hvordan de andre svømmerne reagerte på dødsfallet, og om det er farlig å svømme.

Det ble en sterk kveld for Thorstensen.

– Man føler at man har kontroll på følelsene, men så får man et spark i magen. Det er vanskelig å forstå det som har skjedd, sier han.

Minnestund for Dale Oen - Det ble tent lys i Gimlebadet, foran bildet av Dale Oen. På minneplakaten står det «Vi savner deg» og «Vi gråter for deg!» - Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Det ble tent lys i Gimlebadet, foran bildet av Dale Oen. På minneplakaten står det «Vi savner deg» og «Vi gråter for deg!»

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Video og TV-reportasjer

Sondre vant NM-gull
Dens tore vennefesten på Haolweendagen i Kristiansand
Vi skal ut i skjærgården. I dag var det storkontroll av hummerteiner for å ta ulovlig fiskere. Og resultatet var oppløftende.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Den vakre sørlandskysten slik den aller helst skal oppleves: Fra dekket på ei gammel seilskute. Trange sund, sol og regn og blankskurte svaberg. Ombord på den gamle hardangerjakta Mathilde møter vi et fast mannskap på fem, og sytten førstereis-seilere.

Mathilde - 2013

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.