Ble evakuert fra føden - Susann Michelsen fødte i natt, og i dag ble hun evakuert fra fødeavdelinga til pasienthotellet, da det begynte å brenne på sykehuset i Arendal. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Susann Michelsen fødte i natt, og i dag ble hun evakuert fra fødeavdelinga til pasienthotellet, da det begynte å brenne på sykehuset i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Evakuert etter brann

Susann Michelsen ble evakuert under ett døgn etter fødselen.

Susann Michelsen fødte natt til torsdag, og torsdag ettermiddag ble hun evakuert da det begynte å brenne på sykehuset i Arendal.

Brannen på Sørlandet sykehus i Arendal er slukket og ingen personer ble skadd i brannen.

Brann på sykehuset i Arendal - Foto: Svein Sundsdal / NRK
Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Det begytnte å brenne på taket. I dag holdt mannskaper på med å skifte takpapp. I den forbindelse har de brukt åpen ild.

Det opplyser teknisk vakt på sykehuset, Stein Erik Terjesen.

- Vi var heldige at det ikke var noen fødsel i gang, forteller Eriksen.

Brannvesenet fikk melding om brannen like før klokka 16.00. En time etter meldte brannvesenet at de hadde kontroll på brannen.

Fødeavdelinga evakuert

Brannsjef Jan Kongsvik i Arendal forteller at de evakuerte fødeavdelinga ved sykehuset, der det var 10 kvinner da brannen startet.

Brann på taket av sykehuset i Arendal - Foto: Svein Sundsdal / NRK
Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Det er ikke en veldig omfattende brann. Det har brent inne i veggen og opp i taket, men vi har brannen under kontroll og driver nå etterslukking, sier Kongsvik.

- Fødeavdelinga var ikke truet av brann, men den ble evakuert for sikkerhets skyld. Brannen er i toppetasjen og mesteparten av røyken har gått ut, så det ikke så mye røyk inne i sykehuset, sier Kongsvik.

Født i natt - evakuert i dag

Lille Susanns baby ble evakuert - Foto: Svein Sundsdal / NRK
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Lille baby Michelsen ble født ved Sørlandet sykehus Arendal halv fire i natt. Det forteller mor til barnet, Susann. Men i ettermiddag opplevde babyen og moren dramatikken da de ble evakuert fra fødeavdelingen.

Holder vakt hele natta

Brannen skal ikke ha forårsaket store skader på sykehuset. Røyken rammet hovedsakelig fjerde etasje, og det skal ikke være omfattende vannskader nedover, men omfanget er ennå ikke klart, ifølge teknisk vakt Stein Erik Terjesen.

Stein Eriksen Terjesen, teknisk vakt ved sykehuset til høyre. - Stein Erik Terjesen til høyre. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Stein Erik Terjesen til høyre.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Etterslukkinga vil pågå utover kvelden, og mannskaper skal holde kontroll på sykehuset hele natta.

Video og TV-reportasjer

Den afghanske tolken Faizullah Muradi fikk i dag oppholdstillatelse i Norge - fem måneder etter at han ble kastet ut av landet. Nå har Muradi sikret seg en stor bok-kontrakt og begynner på historien om sitt liv - bare 22 år gammel:
Legevakten i Kristiansand ønsker at folk skal ringe før de møter opp. Altfor mange kommer til legevakten istedenfor å bruke fastlegen, og dette fører til lang ventetid.
Luftkvaliteten i Kristiansand kan være betydelig dårligere enn det målingene har vist. Det er nemlig feil på måleutstyret, og Miljødirektoratet truer med bøter dersom ikke kommunen rydder opp.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. Lindesnes fyr har 265 dager i året der det blåser kuling eller kraftigere vind. Vi har vært med fyrvokter Kjell Olsen på fyret gjennom et helt år. Der møter vi både turister og skoleelever, og ikke minst en kraftig høststorm.

Lindesnes - 2014

Kraftige bevegelser og høye rop er hverdagen til 19 år gamle Espen Flak, som lider av Tourettes syndrom. Nå har han, som den første med denne lidelsen, blitt operert i Norge. Håpet er at de voldsomme plagene skal forsvinne.
Norsk dokumentar. Lumske farvann og kraftige stormer i Skagerrak har ført mange skip på grunn gjennom historien. Erik Bakkevig og hans dykkervenner leter etter spor av de dramatiske hendelsene under havoverflaten.

Vrakdykkerne - 2013