Ble evakuert fra føden - Susann Michelsen fødte i natt, og i dag ble hun evakuert fra fødeavdelinga til pasienthotellet, da det begynte å brenne på sykehuset i Arendal. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Susann Michelsen fødte i natt, og i dag ble hun evakuert fra fødeavdelinga til pasienthotellet, da det begynte å brenne på sykehuset i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Evakuert etter brann

Susann Michelsen ble evakuert under ett døgn etter fødselen.

Susann Michelsen fødte natt til torsdag, og torsdag ettermiddag ble hun evakuert da det begynte å brenne på sykehuset i Arendal.

Brannen på Sørlandet sykehus i Arendal er slukket og ingen personer ble skadd i brannen.

Brann på sykehuset i Arendal - Foto: Svein Sundsdal / NRK
Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Det begytnte å brenne på taket. I dag holdt mannskaper på med å skifte takpapp. I den forbindelse har de brukt åpen ild.

Det opplyser teknisk vakt på sykehuset, Stein Erik Terjesen.

- Vi var heldige at det ikke var noen fødsel i gang, forteller Eriksen.

Brannvesenet fikk melding om brannen like før klokka 16.00. En time etter meldte brannvesenet at de hadde kontroll på brannen.

Fødeavdelinga evakuert

Brannsjef Jan Kongsvik i Arendal forteller at de evakuerte fødeavdelinga ved sykehuset, der det var 10 kvinner da brannen startet.

Brann på taket av sykehuset i Arendal - Foto: Svein Sundsdal / NRK
Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Det er ikke en veldig omfattende brann. Det har brent inne i veggen og opp i taket, men vi har brannen under kontroll og driver nå etterslukking, sier Kongsvik.

- Fødeavdelinga var ikke truet av brann, men den ble evakuert for sikkerhets skyld. Brannen er i toppetasjen og mesteparten av røyken har gått ut, så det ikke så mye røyk inne i sykehuset, sier Kongsvik.

Født i natt - evakuert i dag

Lille Susanns baby ble evakuert - Foto: Svein Sundsdal / NRK
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Lille baby Michelsen ble født ved Sørlandet sykehus Arendal halv fire i natt. Det forteller mor til barnet, Susann. Men i ettermiddag opplevde babyen og moren dramatikken da de ble evakuert fra fødeavdelingen.

Holder vakt hele natta

Brannen skal ikke ha forårsaket store skader på sykehuset. Røyken rammet hovedsakelig fjerde etasje, og det skal ikke være omfattende vannskader nedover, men omfanget er ennå ikke klart, ifølge teknisk vakt Stein Erik Terjesen.

Stein Eriksen Terjesen, teknisk vakt ved sykehuset til høyre. - Stein Erik Terjesen til høyre. - Foto: Svein Sundsdal / NRK

Stein Erik Terjesen til høyre.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Etterslukkinga vil pågå utover kvelden, og mannskaper skal holde kontroll på sykehuset hele natta.

Video og TV-reportasjer

Politiet skal prioritere beslag av eiendeler som er skaffet til veie gjennon kriminalitet. Men politiet vegrer seg.
Flere leger slår alarm på grunn av det de kaller en fastlege-krise.
Stadig færre søker fastlegejobber, og kommuneleger frykter rekrutteringen skal gå fra vondt til verre.
Mydland Gard i Hægebostad er tildelt Vest-Agders bygdeutviklingspris. Tone Lien og Arne Mydland får prisen for å være pionerer innen hjorteoppdrett i fylket. Prisen er på 50 000 kroner.

Dokumentarer og reportasjer

Norsk dokumentar. 
I juni var det to år siden norgeshistoriens største skogbrann herjet i Froland i Aust-Agder. Den vesle bygda Mykland med 350 mennesker ble aller hardest rammet. Brannen la under seg enorme skogområder, truet bygdesamfunnet og tok levebrød og livsmot fra mange. Men nå vil folk ha fart på bygda igjen. Med småbarnsmora Mari i spissen legger de store planer for framtida.

Mykland - 2009

Bilder fra Dagsrevyen som viser løpsøvelse for blinde, løper etter lyden av en megafon. Bueskyttere på rekke og rad. Kulestøt for blinde, vinnes av Hans Bredesen med 8.17 m. Høyde uten tilløp for blinde og svaksynte, vinnes av Idar Hundstad med 1.43 m. Bilder fra fra bordtenniskonkurranse og Volleyball. Konkurransen vinnes av 1. laget til Oslo. Vektløfterkonkurransen vinnes av
Odd Johnsen med 117.5 kg.
Hus kan reises på en dag hvis grunnmuren er klar. Vegger,
gulv og taket er satt sammen av så lette elementer at heisekran er helt unødvendig. Huset er på 129 kvadrat-meter, og koster kr 44000.-. Bilder Dagsrevyen 1964