– Slik skal ikke Viking se ut

Brann vant fullt fortjent i Stavanger. Viking-treneren mener laget hans rett og slett var altfor dårlig til å vinne en toppseriekamp.

Vikings Kristoffer Haugen er frustrert under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann på Vi

Vikings Kristoffer Haugen er frustrert under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann.

– Slik skal ikke Viking se ut. Det så ut som om vi ikke hadde noen ideer. Det er likevel litt fint å kunne konstatere at det ikke var dommerens feil, eller noe sånt. Det var vår egen feil. Vi var altfor dårlige i dag til å vinne en eliteseriekamp. Skal man vinne en slik kamp så med det hardt, kollektivt arbeid til.

Intervjuer med Kjell Jonevret og Richard Nordling

Her er intervjuer med begge trenerne etter kampen mellom Viking og Brann.

Det sier Viking-trener Kjell Jonevret. Han maner laget hans falt sammen etter en bra start mot Brann. Han vet ikke helt om dette var årsverste for Viking, men det var ikke bra.

Vi har solt oss og hatt det bra!

Brann-trener Richard Nordling om hva laget har gjort i sommerferien

– Vi skapte vel noen halvsjanser, men det var ganske rolig å være Brann-keeper i dag, sier Jonevret.

Det defensive er grunnlaget for seieren

– Jeg synes vi spiller en god kamp. Vi har snakket om at vi skal holde styrken oppe defensivt, og det synes jeg vi gjør solid i hele kampen. Det er det som er grunnlaget for seieren.

Det sier Jacob Orlov som scoret det viktige 2–0 målet for Brann.

– Vi har snakket om at vi må inn i alle dueller og jobbe for hverandre. Det synes jeg vi gjør bedre i dag enn før, sier Orlov til NRK.

Brann tok sin første seier på fem kamper i eliteserien med 2–0 seier over et Viking-lag i feriemodus i søndagens vestlandsderby.

Vikings Yan-Erik De Landley under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann på Viking stadio

Viking og Yann-Erik de Lanlay skapte få sjanser mot Brann.

Viking ble sett på som stor favoritt etter å ha avsluttet sterkt før VM-pausen mot et Brann lag i krise. Brann kom til Stavanger med fem strake tap i eliteserien og et ønske om å snu den vonde trenden.

Bergenserne var tydelig sugne på seier og så ut til å ha brukt sommerpausen effektivt. I første omgang dominerte Brann-spillerne i duellspillet på banen. Det framsto som et nytt lag i forhold til tidligere i sesongen.

Kveldens seier gjør at Brann klatrer fra jumboplass til 14. plass på tabellen.

– Vi vet at vi kan spille bra fotball

– Spillerne gjør en veldig stabil innsats både offensivt og defensivt. Det er bra, sier Brann-trener Richard Nordling til NRK.

De var først og fremst stabiliteten i laget Nordling syntes var annerledes enn det Brann har vist tidligere i sesongen.

Richard Nordling

Brann-trener Richard Nordling mener at det var den defensive stabiliteten som skilte kampen mot Viking fra det Brann har prestert tidligere i sesongen.

– De fikk kjempe for hver eneste liten sjanse og for hver eneste liten åpning i forsvaret vårt. Helt slik har det vel ikke vært tidligere, og det er vel den store forskjellen, sier Nordling.

1–0 scoringen fikk selvtilliten til å ta av i Brann-laget.

– Vi vet at vi kan spille god fotball. Det er viktig at vi klarer å fokusere på det vi skal gjøre fram mot kampen og, det syntes jeg vi var gode på i dag, mener Nordling.

På spørsmål om hva Brann har gjort i sommerferien som nå gir resultater, svarer Nordling.

– Vi har solt oss og hatt det bra!

Viking så på sin side ut å være tilbake i feriemodus etter cupseieren mot Sogndal. Siddisene var tannløse i duellspillet og skapte få sjanser på grunn av manglende presisjon på en flott gressmatte på Viking stadion.

Brann-ledelse til pause

Brann tok ledelsen i første omgang etter et frispark fra Fredrik Haugen. Frisparket ble slått mot bakerste stolpe. Der befant midtstopper Jonas Grønner seg sammen med to andre Brann-spillere og Vikings Jon Dadi Bödvarsson. Grønner vant duellen mot islendingen og satte inn Branns første scoring.

Viking-Brann

I motsetning til i den tilsvarende kampen i fjor, klarte Brann denne gangenb å holde på 2–0 ledelsen til kampen var over.

Etter 35 minutter kom Amin Askar langs Branns venstre side og fikk lagt ballen inn langs bakken. Innlegget traff svenske Orlov, som vant duellen med Viking-forsvareren og økte Branns ledelse til 2–0. Viking-keeper Arild Østbø var trolig misfornøyd med ikke å redde Orlovs scoring.

Truet aldri Brann

Viking forsøkte å presse på for scoring i annen omgang, men klarte aldri å true Brann-keeper Piotr Leciejewski skikkelig. Brann-laget var godt organisert bakover, og midtstopperne ryddet opp før Viking var i nærheten av true Leciejewski.

Brann tok dermed sin første seier i Stavanger i eliteserien siden 2008. Brann-trener Rikard Norling fikk med seieren etterlengtet arbeidsro, og laget tok tre svært viktige poeng i kampen om å unngå nedrykk.