Video Utøya-overlevende til regjeringen - Både Åsmund Aukrust og Anniken Huitfeldt står på sikker plass på Arbeiderpartiets Akershusliste. - Foto: Nyhetsspiller /

Både Åsmund Aukrust og Anniken Huitfeldt står på sikker plass på Arbeiderpartiets Akershusliste.

Foto: Nyhetsspiller

Utøya-overlevende på sikker plass i Akershus

Utøya-overlevende Åsmund Aukrust står på fjerdeplass på Akershus Arbeiderparti sin valgliste til Stortingsvalget.

De fem øverste på lista regnes som sikre plasser, dagens målinger tatt i betraktning.

Akershus Arbeiderparti avholdt sitt nominasjonsmøte for Stortingsvalget lørdag. Tidligere kulturminister Anniken Huitfeldt ble ikke overraskende valgt inn på førsteplass på lista.

– Jeg får skikkelig valgkampfølelse nå. Vi er et lag som er klare og motiverte for å vinne valget neste år, sier Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

Siden 2007 har Huitfeldt ledet Arbeiderpartiets kvinnenettverk, og var leder av AUF i perioden 1996 – 2000. Hun var også barne- og likestillingsminister i 2008 – 2009, før hun tok over som kulturminister.

Ga plass til Utøya-overlevende

I motsetning til Oslo Arbeiderparti satte Akershus Arbeiderparti en Utøya-overlevende på fast plass på nominasjonslisten.

27 år gamle Åsmund Aukrust er nestleder i AUF. Høsten 2011 jobbet han som politisk rådgiver for kulturminister Anniken Huitfeldt.

Han har tidligere fortalt at han låste seg inn i et telt på Utøya for å slippe unna drapsmannen. Bare tilfeldigheter gjorde at han ikke ble funnet.

Saken fortsetter under bildet

Åsmund Aukrust - Åsmund Aukrust er ny på Akershus-lista. - Foto: Arbeiderpartiet /

Åsmund Aukrust er ny på Akershus-lista.

Foto: Arbeiderpartiet

Fem sikre plasser

Komiteen valgte å nominere følgende personer på de ti øverste plassene, der de fem første regnes som sikre plasser:

1. Anniken Huitfeldt
2. Sverre Myrli
3. Marianne Aasen
4. Åsmund Aukrust
5. Gunvor Eldegard

6. Are Helseth
7. Anne Odenmarck
8. Mani Hussaini
9. Elin L’Estrange
10. Halvard Ingebrigtsen

– Bunnsolid lag

Nina Sandberg, ny ordfører på Nesodden - Fornøyd med lista: Nina Sandberg - Foto: Daniel Bjur / NRK

Fornøyd med lista: Nina Sandberg

Foto: Daniel Bjur / NRK

Nestleder i Akershus Arbeiderparti og ordfører på Nesodden, Nina Sandberg, er svært fornøyd med nominasjonen.

– Dette er et bunnsolid lag og en representativ liste, der hele regionen er representert. Dessuten er det kjønnsbalanse, sier Sandberg.

Hun beskriver Åsmund Aukrust som en meget god nykommer.

– Han er et godt menneske og veldig dyktig. Han har stor tillitt og er respektert av både den eldre og den yngre generasjonen.

Utøya-generasjonen fikk ikke plass i Oslo

Til tross for støtte får ikke Utøya-generasjonen noen representanter på fast plass på nominasjonslisten til Oslo Ap foran neste års valg.

Les også: Nekter å nominere Utøya-generasjonen til fast plass

AUF hadde støtte i flere lokallag for å få inn både Prableen Kaur og Vegard Wennesland, som begge er overlevende fra Utøya, på sikker plass på nominasjonslisten til Oslo Arbeiderparti foran neste års stortingsvalg.

Det var imidlertid ikke nok, støtten strakk seg ikke helt inn i nominasjonskomiteen.

Vegard Wennesland og Prableen Kaur - Fikk ikke plass i Oslo: Vegard Wennesland og Prableen Kaur. - Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

Fikk ikke plass i Oslo: Vegard Wennesland og Prableen Kaur.

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".