Hopp til innhold

Brannutrykning til TV2 etter at TV-kokken glemte sukkerlaken på komfyren

Det gikk ikke helt etter planen da TV2-kokk Wenche Andersen skulle lage 17. mai-dessert i morges. «God morgen Norge» startet sendingen med brannmenn på utrykning i studio.

Wenche Andersen

FORSTÅR IKKE: TV-kokk Wenche Andersen forstår ikke hva som har skjedd.

Foto: Guri Dahl

Brannvesenet i Oslo rykket i morges ut til Karl Johans gate etter at en vekter hadde ringt inn og fortalt at det luktet svidd hos TV2.

– Vi fikk melding om røykutvikling i Karl Johans gate 14, som er TV2-huset. Vi kom til stedet med store ressurser, både brann, politi og helse var på plass, forteller brannmester ved hovedbrannstasjonen i Oslo, Bjørn Arnesen.

Under nyhetssendingen før tv-programmet «God morgen Norge» ulte brannalarmen i bakgrunnen. Og da programmet startet var studio fullt av røykdykkere.

Karamellisert frukt

Årsaken var at TV-kokken skulle lage dessert og glemte sukkerlaken på komfyren, noe som utløste brannalarmen.

– Hun skulle lage karamellisert frukt, sier Olaf Lingjærde i Oslo brann- og redningsetat.

Hos TV2 får vi opplyst at TV-kokk Wenche Andersen skulle lage ulike 17. mai-desserter med is, bær og nonstop.

– Det spøker på kjøkkenet, tror jeg. Jeg skjønner ikke hva som har skjedd, sa Andersen da hun var på plass med ny sukkerlake i sendingen.

Vekteren som meldte om lukta, startet evakuering av bygget. Ifølge TV2 ble blant annet nyhetsredaksjonen evakuert.

– De aller fleste hadde evakuert bygget, sier brannmester Arnesen.

Laster Twitter-innhold