ILLUSTRASJONSBILDE: Hasj - HASJBESLAG: Politiet fant 100 kilo hasj (Illustrasjonsfoto). - Foto: Politiet /

HASJBESLAG: Politiet fant 100 kilo hasj (Illustrasjonsfoto).

Foto: Politiet

Tatt med 100 kg hasj

Politiet beslagla 100 kg hasj under en væpnet aksjon i Oslo søndag.

Politiet pågrep søndag en tysk lastebilsjåfør og en bergenser (36) i en væpnet aksjon. De to ble pågrepet under overlevering av nærmere 100 kg hasj på et industriområde i Oslo, skriver Dagbladet.

– Vi har pågrepet to personer i en større narkotikasak i samarbeid med Oslo politidistrikt, sier seksjonsleder Jørn Solsvik i Hordaland politidistrikt til NRK.

Politiet skal ha overvåket tyskeren mens han hadde telefonisk kontakt med en av de andre involverte, og ventet med pågripelsen til han var i ferd med å overlevere bilen.

Aksjonen skal ha vært utført av seksjon for organisert kriminalitet og andre avdelinger i oslopolitiet på oppdrag fra Hordaland politidistrikt.

– Jeg kan bekrefte at to personer 1. april ble pågrepet i Oslo i en større hasjsak. Vi har bistått politiet i Hordaland, og det er deres etterforskning, sier politiadvokat Vegar Munthe Ommedal ved Oslo politidistrikt.

De to mennene ble i går varetektsfengslet i fire uker hvorav to uker i full isolasjon. Det er ventet at de to overføres til Bergen.

Bergenseren skal ha erkjent straffeskyld for et mindre parti hasj på mellom 5 og ti kg, men nekter for å ha noe med søndagens beslag å gjøre.

Politiet mistenker at det er flere personer involverte i saken.

Siste videoer

De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget