Ullevål sykehus, lysere - Foto: Camilla Wernersen / NRK
Foto: Camilla Wernersen / NRK

Vil ha tilbake 1,3 millioner fra kartselskap

Oslo universitetssykehus krever 1,3 millioner kroner tilbake fra Det Norske Kartselskap for de omstridte karttjenestene sykehuset har kjøpt.

Sykehuset har gjennomgått alle avtalene med kartselskapet og mener det er grunnlag for å kreve tilbakebetaling eller erstatning, skriver Aftenposten.

Beløpet på totalt 1.304.526 kroner tilsvarer rundt 95 prosent av det OUS har betalt for karttjenestene siden 2010. Sykehuset mener at de avtalene de har inngått med selskapet, bare utgjør 60.000 kroner.

Var gratis på nettet

Det var Aftenposten som først avslørte at både Akershus universitetssykehus og OUS hadde brukt millioner av kroner på karttjenester som var gratis tilgjengelige på nett.

Også Ahus er i ferd med å gjennomgå avtalene og har varslet at de kommer med et krav til Det Norske Kartselskap, men dette er ikke tallfestet ennå.

Daglig leder i kartselskapet, Lasse Lysø, sier til avisen at han har mottatt brevet fra OUS, men at han ikke har anledning til å kommentere saken nå.
Lysø har helt siden saken ble kjent hevdet at selskapet har dokumentasjon på alle bestillinger.

(NTB)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".