Væpnet politi løsnet skudd gjennom frontruta under biljakt - Politiet løsnet to skudd gjennom frontruta på politibilen, etter at de ble truet av en person som siktet på den med skytevåpen. - Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak /

Politiet løsnet to skudd gjennom frontruta på politibilen, etter at de ble truet av en person som siktet på den med skytevåpen.

Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak

Politiet avfyrte skudd under biljakt

Politiet løsnet skudd gjennom frontruta under en biljakt som endte på Grünerløkka natt til onsdag.

Like etter klokken 02.00 tok en hundepatrulje fra politiet opp jakten på en svenskregistrert bil som ikke ville stoppe for en kontroll.

– Det er usikkert hvorfor denne bilen stakk fra politiet og ikke ville stanse i kontrollen, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Jan Rune Lande til NRK.

I Thorvald Meyers gate ble hundepatruljen truet med skytevåpen av den ene personen i bilen.

Siktet på politiet

Bilen stanset i området Øvre Foss og en person kom ut av bilen og siktet mot patruljen.

Politiet avfyrte to skudd gjennom frontruten på patruljebilen, som begge traff sidevinduet på førersiden av fluktbilen, skriver Aftenposten.

Etter dette valgte paret i bilen å overgi seg.

To pågrepet

Ingen personer er skadet etter skytingen, og de to personene i bilen er pågrepet.

De to personene i den svenskregistrerte bilen er norske. Mannen (34) og kvinnen (24) er kjent fra politiet fra tidligere saker.

Begge vil bli avhørt i løpet av onsdagen.

Spesialenheten er varslet.

(NTB/NRK)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".