Væpnet politi løsnet skudd gjennom frontruta under biljakt - Politiet løsnet to skudd gjennom frontruta på politibilen, etter at de ble truet av en person som siktet på den med skytevåpen. - Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak /

Politiet løsnet to skudd gjennom frontruta på politibilen, etter at de ble truet av en person som siktet på den med skytevåpen.

Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak

Politiet avfyrte skudd under biljakt

Politiet løsnet skudd gjennom frontruta under en biljakt som endte på Grünerløkka natt til onsdag.

Like etter klokken 02.00 tok en hundepatrulje fra politiet opp jakten på en svenskregistrert bil som ikke ville stoppe for en kontroll.

– Det er usikkert hvorfor denne bilen stakk fra politiet og ikke ville stanse i kontrollen, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Jan Rune Lande til NRK.

I Thorvald Meyers gate ble hundepatruljen truet med skytevåpen av den ene personen i bilen.

Siktet på politiet

Bilen stanset i området Øvre Foss og en person kom ut av bilen og siktet mot patruljen.

Politiet avfyrte to skudd gjennom frontruten på patruljebilen, som begge traff sidevinduet på førersiden av fluktbilen, skriver Aftenposten.

Etter dette valgte paret i bilen å overgi seg.

To pågrepet

Ingen personer er skadet etter skytingen, og de to personene i bilen er pågrepet.

De to personene i den svenskregistrerte bilen er norske. Mannen (34) og kvinnen (24) er kjent fra politiet fra tidligere saker.

Begge vil bli avhørt i løpet av onsdagen.

Spesialenheten er varslet.

(NTB/NRK)

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.