Skyteepisode Ås - Store politistyrker søkte etter gjerningsmannen etter skytingen onsdag kveld. - Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Store politistyrker søkte etter gjerningsmannen etter skytingen onsdag kveld.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Fortsatt ingen mistenkte etter skyting i Ås

Politiet har få spor i jakten på mannen som onsdag skjøt en lokalpolitiker i Ås.

Den fornærmede ble skutt i ryggen da han onsdag kveld skulle hente bilen sin som stod parkert ved jernbanestasjonen i Ås.

Det var ingen vitner til selve skyteepisoden, men politiet har i helgen foretatt en rundspørring i området rundt Ås stasjon der mannen ble skutt.

– Vi har foretatt en rekke avhør i løpet av helgen, men disse har ikke gitt oss noen konkrete spor, sier politiadvokat i Follo politidistrikt, Knut Inge Stavang.

Usikkert hva motivet var

66-åringen er en aktiv lokalpolitiker i Ås, men politiet tror ikke det var motivet for skytingen.

– Vi tror ikke at skytingen hadde noe å gjøre med fornærmedes tilknytning til politikken. Vi vet foreløpig ikke noe om hva slags motiv gjerningsmannen kan ha hatt, sier Stavang.

Artikkelen fortsetter under videoen

Video Storstilt politijakt i Ås i Akershus - Foto: Nyhetsspiller /

Storstilt politijakt i Ås i Akershus

Snakket med mannen

I avhør har 66-åringen fortalt at han observerte en person som gikk rundt på parkeringsplassen mens han stod og skiftet dekk. Mannen skal også ha kommet bort og slått av en prat og hverdagslige ting.

På vei bort tok gjerningsmannen fram skytevåpen og skjøt mannen i ryggen.

Ifølge fornærmede var gjerningsmannen i 30-35-årsalderen med normal kroppsbygning, og er 170-175 centimeter høy.

Ås stasjon - Ås stasjon. - Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Ås stasjon.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".