Skyteepisode Ås - Store politistyrker søkte etter gjerningsmannen etter skytingen onsdag kveld. - Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Store politistyrker søkte etter gjerningsmannen etter skytingen onsdag kveld.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Fortsatt ingen mistenkte etter skyting i Ås

Politiet har få spor i jakten på mannen som onsdag skjøt en lokalpolitiker i Ås.

Den fornærmede ble skutt i ryggen da han onsdag kveld skulle hente bilen sin som stod parkert ved jernbanestasjonen i Ås.

Det var ingen vitner til selve skyteepisoden, men politiet har i helgen foretatt en rundspørring i området rundt Ås stasjon der mannen ble skutt.

– Vi har foretatt en rekke avhør i løpet av helgen, men disse har ikke gitt oss noen konkrete spor, sier politiadvokat i Follo politidistrikt, Knut Inge Stavang.

Usikkert hva motivet var

66-åringen er en aktiv lokalpolitiker i Ås, men politiet tror ikke det var motivet for skytingen.

– Vi tror ikke at skytingen hadde noe å gjøre med fornærmedes tilknytning til politikken. Vi vet foreløpig ikke noe om hva slags motiv gjerningsmannen kan ha hatt, sier Stavang.

Artikkelen fortsetter under videoen

Video Storstilt politijakt i Ås i Akershus - Foto: Nyhetsspiller /

Storstilt politijakt i Ås i Akershus

Snakket med mannen

I avhør har 66-åringen fortalt at han observerte en person som gikk rundt på parkeringsplassen mens han stod og skiftet dekk. Mannen skal også ha kommet bort og slått av en prat og hverdagslige ting.

På vei bort tok gjerningsmannen fram skytevåpen og skjøt mannen i ryggen.

Ifølge fornærmede var gjerningsmannen i 30-35-årsalderen med normal kroppsbygning, og er 170-175 centimeter høy.

Ås stasjon - Ås stasjon. - Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Ås stasjon.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Siste videoer

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.