Tingretten - Foto: Kristina Høyer / NRK
Foto: Kristina Høyer / NRK

I retten etter voldsraid

På bare ti minutter angrep to brødre fire personer i Oslo. En 66 år gammel psykisk utviklingshemmet kvinne ble slått og sparket flere ganger, ifølge tiltalen.

I dag må brødrene, på 18 og 21 år, møte i Oslo tingrett, tiltalt for grov vold og ran.

Den aggresive volden startet en sen kveld i august i fjor.

Brødrene skal først ha gått løs på en mann i Vogtsgate på Grünerløkka.

Gjentatte ganger blir mannen slått og sparket, før de to tar lommeboken hans og flykter.

Fem minutter senere blir en ny mann slått ned og kastet stein på i Marcus Thranes gate, ifølge tiltalen.

- Livet er snudd på hodet

Brødrene løper videre, og treffer på en psykisk utviklingshemmet kvinne i Maridalsveien.

- Hun kom ut fra et besøk hos en venninne og husker at hun møtte på de to. De ba om penger og slo henne ned. Hun husker godt rekkefølgen på slagene. Angrepet kom helt overraskende på henne. Hun skulle bare gå hjem etter å ha spist middag hos en venninne, sier hennes bistandsadvokat Celine Bache-Wiig.

Livet til den 66 år gamle kvinnen har nå blitt snudd på hodet.

- I tillegg til at hun er psykisk uytviklingshemmet er hun en spe og nett kvinne som er tydelig forsvarsløs. Hun føler seg veldig utrygg etter dette. hun tør ikke å være alene og er mørkeredd, sier Bache-Wiig.

Bet politimann i fingeren

En annen kvinne forsøkte å gripe inn da 66-åringen ble slått ned, men endte selv med å bli slått i hodet flere ganger før brødrene flyktet.

De to ble pågrepet i Thorvald Meyersgate ti minutter etter det siste angrepet.

En politimann ble bitt i fingeren, og begge brødrene kom med grove trulser mot politiet.

Nå risikerer de lange fengselsstraffer og erstatningskrav. Den 66 år gamle psykisk utviklingshemmede kvinnen vil alene kreve oppreisning og erstatning på rundt 80.000 kroner når rettssaken starter mandag.

Voldsruten til de to brødrene, slik den er beskrevet i tiltalen:

 • Kl. 22. 40 i Vogtsgate
  Brødrene slår og sparker en mann gjentatte ganger i hodet og kroppen, slik at han får nesebrudd, blødninger på øye, kuttskader og hodeskader. De stjeler lommeboken hans med flere kort. Stjeler også en bag med metadon, 1800 kroner og en lommeradio tilhørende en annen mann på samme sted.
 • Kl. 22.45 i Marcus Thranesgate
  De to slår en mann flere ganger i ansiktet med knyttet neve og kaster stein mot ham.
 • Kl. 22.50 i Maridalsveien
  Brødrene slår en 66 år gammel psykisk utviklingshemmet i hode, sparker henne flere ganger og krever å få pengene hennes. Hun får blant annet to kutt ved øyet. En annen kvinne som kommer 66-åringen til unnsetning blir også slått gjentatte ganger i hodet.
 • Kl. 23.00 i Thorvald Meyersgate
  De to blir pågrepet av politiet. Den 18 år gamle broren spytter på en politibetjent, biter han i fingeren og forsøker å bite ham i beinet. Han kommer med drapstrusler mot en politimann, og sier blant annet "jeg skal drepe deg", "jeg skal drepe deg og mora di" og "jeg skal finne ut hvor du bor og komme og ta deg". Han har en stjålet mobil på seg, samt 1,3 gram hasj, da han blir pågripet.
 • Kl. 23.50 på politihuset
  Den 21 år gamle broren kaller en politibetjent "din jævla morapuler" og spytter han i ansiktet.
 • Kl. 00.15 på politihuset
  18-åringen kaller en politibetjent "jævla morapuler", "jævla fitte", "jævla iraner", "jeg skal knulle deg", samt homo og søskenpuler på punjabi.

(NRK)

Siste videoer

Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.
Når du går langs Sagelva i Skedsmo, kan du nå lære om gamle dager og Strømmens lokalhistorie via mobiltelefonen. Og de man skal takke for det er nesten 600 elever ved Skjetten skole.