T-banen i Oslo. - Illustrasjonsfoto. - Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Illustrasjonsfoto.

Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Holmenkollbanen under ombygging

Hele eller deler av Holmenkollbanen blir stengt i lange perioder mens banen bygges om til ski-VM. I sommer stenger hele banen i to måneder, og strekningen ovenfor Besserud blir ikke åpnet igjen før i oktober neste år.

Når ski-VM åpner 23. februar 2011, vil Oslos nye T-banevogner frakte 9.000 passasjerer i timen til konkurransene i Holmenkollen. Det er ni ganger så mange som dagens antikvariske bane har kapasitet til.

Knapt med tid

Moderniseringen starter i juni, og tiden er knapp, sier prosjektleder Morten Børresen i Kollektivtransportproduksjon:

- Det er veldig mye som skal gjøres, men vi har god tro på at dette skal lykkes. Vi må være kreative og bruke den tiden som er satt til rådighet best mulig, sier Børresen.

I sommer stenger hele banen i snaue to måneder. Da starter arbeidet med å legge ny strømskinne i bakken slik at dagens strømkabler i lufta blir erstattet med samme strømforsyningsopplegg som resten av T-banenettet. Neste år vil banen stenge ovenfor Vettakollen en periode på vårparten og ovenfor Slemdal om sommeren.

Stasjonen bygges om

Fra Besserud til endestasjonen på Frognerseteren vil banen være stengt fra juni i år og helt til oktober neste år. Da skal nemlig Holmenkollen stasjon bygges fullstendig om.

- Da blir det å rive den gamle stasjonen. Så bygger vi en helt ny Holmenkollenstasjon med 120 meter lange plattformer, og full metro-standard, forklarer Børresen.

- Det betyr at stasjonen skal kunne ta i mot 6-vognstog under ski-vm?

- Det stemmer. Og da blir det gående tett trafikk opp og ned under arrangementet, sier Børresen.

Siste videoer

Design er ikke bare unike møbler og stilige boliger. I utstillingen Lev vel på Norsk Design- og Arkitektursenter kan du se hvordan lure designløsninger også kan gjøre hverdagen din grønnere.
De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget