Hopp til innhold

Tidligere eiendomssjef korrupsjons-dømt

En tidligere eiendomssjef ved Ullevål sykehus er i lagmannsretten dømt til fengsel for grov korrupsjon.

Ullevål sykehus

KORRUPSJON: Mannen som er dømt for grov korrupsjon var ansatt som eiendomssjef her ved Ullevål sykehus.

Foto: Tor Richardsen / Scanpix

57-åringen er dømt til fengsel i ett år og ni måneder for blant annet å ha mottatt byggevarer og smøreturer fra firmaer som fikk byggeoppdrag ved sykehuset.

I tillegg må han betale 636.000 kroner tilbake til staten for handlingene som skjedde i perioden 2001 og 2004.

- Vi er godt fornøyd med dommen. Det er i samsvar med vår påstand, så vi kommer ikke til å anke dommen, sier politiadvokat i Økokrim, Espen Haug.

Penger for å holde tett

I januar 2009 dømte Oslo tingrett mannen for å ha mottatt bestikkelser fra en svensk entreprenør. I tillegg skal han ha deltatt på smøreturer betalt av to selskaper som tilbød Ullevål tjenester.

Han ble også dømt for å ha mottatt bestikkelser i form av byggevarer og møbler mens han var ansatt som prosjektdirektør i ROM Eiendomsutvikling AS, et selskap i NSB-konsernet.

Tingretten mente han også var skyldig i å ha tilbudt en daglig leder i et byggevarefirma til sammen 20 000 kroner, for at han skal tie om korrupsjonshandlingene.

- Økokrim ser på dette som en meget alvorlig korrupsjonssak, der en høyt betrodd offentlig ansatt har begått korrupsjonshandlinger over en lengre periode, sier Haug.

- Grovt

Nå har også lagmannsretten kjent ham skyldig i forholdene, som blir ansett som svært grove.

- Ved den konkrete straffutmåling legger lagmannsretten i skjerpende retning vekt på at NN har begått korrupsjonshandlinger over flere år mens han hadde betrodde stillinger i offentlig eide virksomheter, henholdsvis ROM Eiendomsutvikling AS og Ullevål Universitetssykehus HF, heter det i dommen.

To medtiltalte i saken godtok sine dommer på henholdsvis sju måneders fengsel og 90 dagers fengsel da saken først var oppe i retten i 2006.

57-åringen anket da på grunn av inhabilitet hos dommeren og fikk medhold.

LES OGSÅ: KOrrupsjonsdom opphevet

Saken har derfor vært ført to ganger i tingretten.