Betalingsterminal for chip-kort - Politiet råder folk til å benytte slike terminaler, der man kan betale med chip for å unngå svindel. - Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Politiet råder folk til å benytte slike terminaler, der man kan betale med chip for å unngå svindel.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Flere tusen bensinkunder kan ha blitt svindlet

I to måneder kan betalingskort ha blitt skimmet på en bensinstasjon på Tveita.

– Vi er redd for at vi snakker om et betydelig antall kunder, sier politioverbetjent Janne Stømner ved sentrum politistasjon.

Politiet mistenker ikke at de ansatte ved Esso-stasjonen på Tveita i Oslo var klar over at betalingsterminalen hadde skimmingutstyr.

Men mange kunder har fått sperret kortene sine, med beskjed om forsøk på svindel.

Sperret kort

Flere betalingskort er kopiert, og kontoer tappet for penger. Politiet vet ikke hvor store beløp svindlerne kan ha lurt til seg.

Skimming, eller kopiering av kort, har skjedd inne på bensinstasjonen, uten at de ansatte har vært klar over det.

– Det går ikke an å bruke chip på denne betalingsterminalen, sier Stømner.

Politiet råder folk til å benytte terminaler med chip om det er mulig, og være observante når de bruker minibanker.

– Vi har sett at kameraer blir montert, eller at folk står og ser koden som blir trykket inn.

Ikke første gang

Hendelsen på Tveita føyer seg inn i en lang rekke skimmingsaker de siste årene. I 2009 ble tre menn dømt for å ha tømt hundrevis av bankkort for 2,5 millioner kroner i en Joker butikk i Oslo.

Den gangen var også butikksjefen en av de skyldige.

Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen Twitter .

Siste videoer

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.