Til siste hinder - Julie Nordhuus og Hanne Øberg spiller i filmen 'Til siste hinder'. - Foto: Filmweb /

Julie Nordhuus og Hanne Øberg spiller i filmen 'Til siste hinder'.

Foto: Filmweb

Norsk barnefilm til topps i Stockholm

Den norske filmen "Til siste hinder", vant prisen for beste barnefilm under Stockholm filmfestival junior lørdag.

– En gripende og hjertevarmende historie om hengivenhet, vennskap og det å finne veien hjem. Vakre landskap og rørende naturscener opphøyer historien og gjør det til en flott film, heter det i Stockholm-juryens begrunnelse.

Fra før har den norske filmen også innkassert prisen for beste barnefilm under filmfestivalen i Lübeck i november i fjor. Rundt 30.000 så "Til siste hinder ", da den gikk på norske kinolerreter i fjor høst. Filmen, som er regissert av Anders Øvergaard, er solgt til Tyskland, Frankrike og Nederland.

– Det er utrolig rørende og artig at svenske barn har sett "Til siste hinder" og likt den så godt at de ville gi den prisen for beste film.

– Dette er en dugnadsfilm , og alle som har vært med og bidratt til at filmen ble realisert, skal ha skryt og en stor takk, sier manusforfatter og produsent Kathrine Haugen, som tok i mot prisen i form av et diplom på Scandia Theater i Stockholm lørdag.

Haugen og produksjonsselskapet Filimo Film AS er snart klar med en ny barne- og ungdomsfilm. " Skvis", har premiere 5. oktober, og er den ene norskproduserte ungdomsfilmen som kommer på kino i år.

(NTB/NRK)

Siste videoer

De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.