Her avgjør Sarpsborg med ti mann

Aaron Samuel ble matchvinner da han headet inn 2–1-målet mot Sandnes Ulf hjemme på Sarpsborg Stadion søndag ettermiddag. Etter kampen ble storscoreren hyllet av trener Brian Deane.

Aaron Samuel

Her sender Aaron Samuel Sarpsborg 08 til himmels med sin femte scoring for sesongen.

Brian Deane

Brian Deane mener det alltid blir scoringer med Aaron Samuel på laget.

Spillerne viste karakter ved å komme tilbake. Så finner Aaron fram en slik heading. Han er virkelig litt av en spiller,skryter Brian Deane til NRK etter kampen.

Aaron Samuel ble nemlig den store helten da han headet inn seiersmålet kort tid før slutt. Dette var hans femte mål til nå i eliteserien.

Samuel steg til værs – helt umarkert – og stanget ballen hardt i mål bak Hannes Thór Halldórsson i Sandnes Ulf-målet.

På dette tidspunktet spilte Sarpsborg med én mann mindre etter at kaptein Ole Heieren Hansen ble utvist ti minutter tidligere.

Det var gjestene som kom best i gang i Østfold. Fredrik Midtsjø fikk gå gjennom et veldig passivt og feilplassert Sarpsborg-forsvar før han satte ballen kontant til side for Duwayne Kerr i hjemmelagets mål.

–De var farlige på overganger og det var et problem for oss. De scoret et fint mål,men vi klarte å komme tilbake,sa Deane.

Fortjent utligning

Det tok vel tjue minutter før Sarpsborg klarte å skape en skikkelig målsjanse på eget gress. Men da kom de på rad og rekke også. For både Valdimarsson, Thorarinsson og Samuel hadde hver sin gode mulighet uten at det ga tellende resultater.

Den største hadde Thorarinsson som smalt ballen i stolpen etter halvtimen. Hjemmelaget nærmet seg en utligning.

Og utligningen skulle komme. Etter 38 minutter rotet Sandes Ulf det til ved eget cornerflagg. Bojan Zajic fikk ballen og tok den med seg inn mot sekstenmeteren. Derfra fant han en umarkert Jerèmy Bèrthod med en «ferdigscoret» pasning. Bèrthod takket ved å sette ballen i åpent mål.

Hjemmelaget burde gått til pause med ledelse, men tre minutter før hvilen headet Thorarinn Valdimarsson ballen over mål fra fem meter.

Kapteinen utvist

Sarpsborg 08 fortsatte å skape sjanser i den andre omgangen. Men gjestene var ikke ufarlige de heller. Og etter 65 minutter måtte Sarpsborg 08s kaptein Ole Heieren Hansen bruke ulovlige midler for å stoppe Sandnes Ulfs Rubio som var på vei alene gjennom. Dommeren tok korrekt fram det røde kortet og Sarpsborg 08 måtte fullføre med ti mann.

– Det var et korrekt rødt kort. Hadde det skjedd i andre enden,så hadde jeg forventet rødt kort. Men all ære til spillerene som virkelig står opp etter den situasjonen,sier Deane

Gjestene fikk flyttet fram spillet sitt noe mer etter utvisningen, men det var altså hjemmelaget som fikk grunn til å juble da Samuel steg til værs og satte inn 2-1.

Sandnes Ulf presset på for utligning på slutten men til tross for store sjanser klarte de aldri å sette ballen i mål. Dermed endte det 2–1 til Sarpsborg 08 over Sandnes Ulf.

–Jeg er veldig fornøyd med seier. Etter det første kvarteret syns jeg vi var best og spilte veldig bra. Jeg tror ikke vi hadde vunnet med ti mann dersom vi ikke hadde spart spillere på torsdag,avsluttet Deane.

Deane sendte dermed et lite svar til de som kritiserte ham for å spare for mange spillere i kampen mot Odd 1.mai.

Det var Sarpsborg 08s tredje hjemmeseier denne sesongen.