Ny storsatsing på grensehandel

Töcksfors handelspark åpner 29. mars og vil ha sin del av grensehandelkaka. 700 millioner er målet for driften det første året.

Töcksfors Handelspark

Slik vil det nye kjøpesenteren i Töckfors bli seende ut.

Foto: Pressefoto

I går skrev NRK at over halvparten av all norsk grensehandel skjer ved Svinesund og Strømstad. I fjor handlet nordmenn for nesten seks milliarder kroner, opp ni prosent på ett år.

29. mars åpner enda et megakjøpesenter i Töckfors som har som mål å lokke til seg en stor andel av grensehandlerne.

Nye Töcksfors handelspark skal være på 20.000 kvm i første omgang, men planen er å øke arealet med 40.000 kvm. Utbyggerne, norske Conceptor AS, har stor tro på at de skal ta mye av grensehandelkaka.

700 millioner håper de at svenskehandlerne skal legge igjen det første året.

Les også:

- Thon er en småtass

Dermed går Conceptor i direkte konkurranse med Olav Thons Töcksfors Shoppingsenter som allerede er i den svenske grensebyen.

I en pressemelding Conceptor sendte ut i forkant av byggingen av den nye handelsparken, omtaler de Thons kjøpesenter som «en småtass» i forhold.

Utbygging handelspark

Slik så den nye handelsparken ut under utbygging.

Foto: Pressefoto

– Vi skal ikke bygge et tradisjonelt kjøpesenter, men en handelspark med mange selvstandige butikker, sa Bernt Einersen i Conceptor Eiendomsutvikling AS til NRK.

Les også:

Lei av harry-stempelet

Tendensen de siste årene har vært at nordmenn nå handler alt på grensa, ikke bare tradisjonelle "lokkevarer" som mat, alkohol og tobakk. Nå handler vi også klær, sminke og andre varer på turene våre til Sverige.

Conceptor AS mener harry-stempelet er avleggs.

– Svenskehandel er blitt så vanlig at det knapt kan kalles harryhandel lenger, skriver de i en pressemelding.

Fredrick Jacobsson

Fredrick Jacobsson i Conceptor AS mener harry-stempelet er avleggs.

Foto: Pressefoto

Les også:

Fredrik Jakobsson, fra konsernledelsen i Conceptor AS, sier holdningen gjenspeiles i butikkutvalget i den nye handelsparken, der både mat- og klesbutikker er representert.

– Her skal det være noe for enhver smak, sier Jakobsson.

Handelsparken ligger nærme Oslo, og når den nye E18 er ferdig utbygd vil det kun ta en time å kjøre. Dette tror Jakobssen vil være forlokkende også for Osloborgere og øke sjansene deres for å konkurrere med Oslo.

Flere nyheter fra NRK Østfold

Tidlig i morges starta laksefisket i Enningdalselva i Halden. For mange fiske-entusiaster betyr det julekvelden og 17. mai på en gang, og forventningene var høye.

I dag startet laksefiske

Tidlig i morges starta laksefisket i Enningdalselva i Halden. For mange fiske-entusiaster betyr det julekvelden og 17. mai på en gang, og forventningene var høye.

Hjem fra Bergen i går med tre baklengs i sekken. Stadig nederst på tabellen. Tidenes verste serieåpning. Hvordan reagerer FFKs tilhengere?

Orker FFK-supporterne mer nå?

Hjem fra Bergen i går med tre baklengs i sekken. Stadig nederst på tabellen. Tidenes verste serieåpning. Hvordan reagerer FFKs tilhengere?

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Storkontrakt til Nexans

    Nexans har fått en kontrakt på levering av totalt 260 kilometer med sjø- og landkabler som skal koble Beatrice offshore vindpark utenfor det skotske fastlandet til kraftnettet i Nord-Skottland. Kontrakten har en verdi på 2,3 milliarder kroner. Kablene vil bli produsert ved Nexans fabrikker i Halden og på Rognan i Norge, og i Charleroi i Belgia. Leveransene skal starte i sommer, vindparken skal være i drift innen 2019.

    Beatrice offshore vindpark
    Foto: Nexans
  • Dømt for voldtekt i Askim

    En 41 år gammel mann er dømt til fengsel i to år og sju måneder for voldtekt. Heggen og Frøland tingrett fant mannen skyldig i å ha gjennomført seksuelle handlinger med en beruset kvinne på et nachspiel i Askim høsten 2014. Mannen er også dømt til å betale 125.000 kroner i erstatning til kvinnen. 41-åringen erkjente ikke straffskyld da saken var oppe for retten.