Realitydeltaker dømt for fyllekjøring

En østfolding i 30-årene ble tatt med 1 i promille etter julebord.

Saken mot ham ble avgjort som en tilståelsessak i retten. Mannen har forklart at han hadde kjørt til et julebord, og drakk der sju til åtte pils.

Etter julebordet gikk ferden videre til byen hvor han hadde drukket whisky. Da han skulle hjem fra byen satt han seg i bilen.

Husket ikke å ha kjørt bilen

Selv husker ikke mannen om han har flyttet bilen, men utelukket ikke at det hadde skjedd, da han hadde parkert på en plass hvor det ikke var lov å stå.

Politiet fant ham i bilen med tenningen på.

Mannen hadde snakket med en kamerat og har blitt fortalt at han hadde sagt at han satt i bilen for å varme seg.

Mannen er aktuell i et realityprogram som går på TV.

Fikk strafferabatt etter tilståelse

Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle fengsles i 21 dager og bøtelegges med 30.000 kroner, men tingretten i tingretten valgte å dømme ham til 18 dagers betinget fengsel. I dommen står det at dette skyldes mannens tilståelse.

Boten hans ble lavere enn hva påtalemyndigheten ba om på grunn av mannens økonomiske situasjon.

Han er dermed dømt til å betale 7.000 kroner. I tillegg mister han førerkortet i 20 måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Norwegian ikke nok til å redde MLR

  Norwegian kan ikke erstatte Ryanair på Rygge. Det sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen. Norwegian trakk seg ut fra Moss Lufthavn Rygge ved årsskiftet 2012.

  – Uansett om vi hadde økt antall avganger på eksisterende ruter ville trafikken vår vært relativt beskjeden og trolig ikke stor nok til å holde liv i en hel flyplass, skriver Sandaker-Nielsen i en epost til NRK Østfold.

  Lasse Sandaker-Nielsen
  Foto: Margret Helland / NRK
 • Risiko for politistreik

  – Liv og helse kommer ikke til å stå i fare ved en eventuell politistreik fra torsdag av. Det sier administrasjonssjef i Øst Politidistrikt Erik Ulfeng Hansen. Han forteller at de nå har gjort en sikkerhetsvurdering ut fra listene over hvem som tas ut hvis streik blir en realitet. – Publikum kommer ikke til å merke stort forteller han.

  Politihuset Grålum
  Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK
 • Er avhengig av flystripa på Rygge

  En nedleggelse av Rygge sivile lufthavn vil ikke påvirke planene om å bygge ut motordepotet for nye kampfly på Rygge.

  Det sier Ove Haukåsveen, administrerende direktør i AIM Norway. Selskapet skal vedlikeholde de nye F35-jagerflyene på den militære flyplassen.

  Haukåsveen sier de likevel må vite hva som vil skje med flystripa dersom den sivile delen legges ned, fordi de også må vedlikeholde fly.

  Norsk F35 i lufta på Luke-basen, Arizona
  Foto: Gro Holm