Hopp til innhold

Sør-Europa overrasket av snøen

Innbyggerne på ferieøya Mallorca og sørlige breddegrader som Italia våknet til en hvit overraskelse lørdag.

Hittil i vinter har Spania opplevd sin mildeste vinter på mange år, men den varme trenden ble brått avbrutt da kalde vinder fra Sibir tok seg en tur innom Syden.

Barcelonas strender ble virkelige hvite strender i dag.

Områdene som denne helga rammes av kulde og snø er Cantabria Cataluqa, Asturias Navarra og Mallorca.

Forrige gang Teurel-området kunne vise til så lave temperaturer som -19 til – 26 grader, var i desember 2001. Meteorologene mener likevel at gradestokken denne gangen ikke vil synke under 12 minusgrader.

Ski i Romas gater

Også andre deler av Europa ble tatt på senga da snøen dalte.

I Roma tok ivrige italienere skia fatt ute på gatene da hovedstaden ble utsatt for det kraftigste snøfallet på 27 år. Det ble meldt om rundt 20 centimeter i gatene, men enkelte steder kom det meldinger om opptil 60 centimeter snø.

Ifølge meteorologene opplevde den italienske hovedstaden også snø i 2005, men for å finne liknende forhold som denne helga, må man tilbake til 1985 og 1956, skriver Corriere della Sera.

Romas kjente turistattraksjon Colosseum ble stengt for besøk.

2000 spader ble delt ut til innbyggerne, mens hæren ble innkalt for å rydde gatene for snø, og busser og drosjer kjempet seg fram på de iskledde veiene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Roma

De fleste innbyggerne i Roma tok snøfallet med et smil og benyttet anledninga til å prøve ut sentrumsgatene som skiløyper.

I mellomtida kranglet lokale og nasjonale myndigheter om hvem som hadde skylda for værkrisa.

Snøstormen skapte også problemer for hundrevis av passasjerer om bord på en ferje i nærheten av Roma. Passasjerene ble reddet inn til land uten at noen ble skadet. Redningsmannskaper måtte også trå til for å hjelpe folk som var innesperret i biler og tog i kulda.

Avlyser flyavganger i London

Heathrow flyplass i London avlyste 30 prosent av avgangene i dag på grunn av snøvær og tåke.

Også store deler av morgendagens avganger blir trolig rammet ettersom meteorologene har meldt opptil 15 centimeter snøfall over London-området søndag.

Ifølge British Airways regner de på forhånd med at kun 70 prosent av deres flyavganger vil lette fra Europas travleste flyplass i morgen, men at det kan bli flere.

180.000 passasjerer reiser til og fra Heathrow hver eneste dag.

SISTE NYTT

Siste nytt