Hopp til innhold

Kastet ut av USA etter Twitter-spøk

To turister fra England og Irland ble kastet ut av USA etter en spøk på Twitter om å «ødelegge» USA og grave opp Marilyn Monroe.

Twitter-spøk

Amerikanske myndigheter lo ikke da en irsk turist spøkte om å ødelegge USA på Twitter.

Foto: Twitter/DHS

26 år gamle Leigh van Bryan og hans venninne Emily Banting ble påført håndjern og satt i en celle med meksikanske narkosmuglere da flyet deres landet i Los Angeles, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Venneparet ble etter ankomst avhørt av Department of Homeland Security (DHS), fengslet i 12 timer og deretter satt på et fly tilbake til Europa.

Grunnen til den uventede og noe strenge behandlingen, er at DHS «flagget» Van Bryan som en «potensielt farlig person» etter en melding på Twitter. Iren gledet seg stort til å feste i Hollywood og skrev:

«Free this week, for quick gossip/prep before I go and destroy America»

Det amerikanske myndigheter ikke forstod, eller ville forstå, er at destroy er britisk slang for å feste.

Beslagla passene

I passkontrollen prøvde Van Bryan å forklare misforståelsen, men amerikanerne valgte å beslaglegge passene og tok de unge partyløvene med inn til et avhør.

Der ble Van Bryan også spurt om hvorfor han skrev:

«3 weeks today, we're totally in LA p****** people off on Hollywood Blvd and diggin' Marilyn Monroe up!»

De føderale myndighetene søkte til og med igjennom Van Bryans koffert på jakt etter en spade, skriver Daily Mail. Han ble avhørt i fem timer før han ble påsatt håndjern og satt i arresten.

– Latterlig

Etter 12 timer i hver sin celle ble de kjørt til flyplassen og satt på et fly til Paris. Van Bryan, som er irsk statsborger, og Banting ankom Birmingham onsdag for en snau uke siden.

– Amerikanske myndigheter sa at vi ikke kom inn i landet på grunn av Van Bryans tweets. De spurte oss om hvorfor vi ville ødelegge USA. Vi forklarte at vi bare skulle fest.

– Jeg måtte nesten le da de spurte om jeg skulle holde vakt mens Van Bryan gravde opp Marilyn Monroe. Det er helt utrolig fordi tweeten er en sitat fra en amerikansk TV-komedie, sier Banting.

Van Bryan og Banting må nå søke om visum ved den amerikanske ambassaden i London før de setter seg på flyet til USA igjen.

SISTE NYTT

Siste nytt