Hopp til innhold

Angela Merkel kåret til verdens mektigste kvinne

Magasinet Forbes har gjeninnsatt Tysklands Angela Merkel på toppen av sin liste over de 100 mektigste kvinnene i verden og kaller henne «EUs ubestridte leder».

Angela Merkel

Bak verdens mektigste kvinne står en svekket velgerbase, euro i krise og stadig mer utakknemlige utbetalinger til naboland i EU, ifølge magasinet Forbes, som onsdag gjeninnsatte Angela Merkel på toppen av listen over verdens mektigste kvinner.

Foto: IVAN MILUTINOVIC / Reuters

– Tysklands statsminister Merkel leder den eneste virkelige globale økonomien i Europa og er EUs ubestridte leder, skriver Forbes-redaksjonen.

Sjette gang på topp

– Til tross for at hun styrer en voksende økonomi og fallende arbeidsledighet, må hun slåss mot svekket velgerbase og krise i eurosonen, der Tyskland ofte er i den utakknemlige posisjonen som kausjonist for sine svakere naboland, fortsetter Forbes.

LES: Angela Merkels politiske karriere

Merkel har toppet listen fem av seks ganger siden hun kom til makten i Tyskland i 2005, men måtte i fjor se seg slått av både USAs førstedame Michelle Obama, Kraft Foods direktør Irene Rosenfeld og talkshowmogul Oprah Winfrey.

I år er hun tilbake på toppen, et hestehode foran USAs utenriksminister Hillary Clinton og Dilma Rousseff, som er Brasils første kvinnelige president.

Lady Gaga

Artisten Lady Gaga regnes som den 11. mektigste på Forbes-listen, mens Oprah Winfrey har falt ned på en 14. plass. Sangerinnen Beyoncé Knowles er på 18. plass og skuespiller Angelina Jolie på 29. plass.

Den amerikanske presidentkandidaten Michele Bachmann er på en 22. plass, mens Sarah Palin er på en 34. plass. Dronning Elizabeth ligger på 49. plass.

LES OGSÅ: Tiger Woods fortsatt rikest

LES OGSÅ: Verdens høyest betalte forfattere

SISTE NYTT

Siste nytt