Hopp til innhold

Fra snøkaos til vannkaos i Europa

Det er ikke bare snøen som fører med seg problemer i Europa. Paris og Venezia flommer over og Moskva fryser til is.

I Paris har elven Seinen flommet over. Veier i nærheten av elven har vært stengt siden fredag etter at vannet har steget tre meter.

LES: Snøen skaper europeisk julekaos
LES OGSÅ: Tusenvis strandet i Paris

Hagl og regn ble til is

Hagl og regn, som senere ble forvandlet til is, lamslo den russiske hovedstaden 2. juledag.

Uværet ble pisket opp av uvanlig varme luftstrømmer for årstiden, men med nullføre på bakken førte nedbøren til at Moskva ble omgjort til en skøytebane , ifølge en russisk TV-kanal.

Uværet førte blant annet til at strømforsyningen til Moskvas internasjonale flyplass, Domodedovo, brøt sammen, og flyplassen ble søndag helt stengt.

Uten strøm

Om lag 16.000 passasjerer ble sittende fast på flyplassen, som daglig håndterer om lag 55.000 reisende.

Flere enn 100.000 Moskva-boere var søndag formiddag uten strøm, og de rundt 10 millioner innbyggerne i den russiske hovedstaden ble søndag rådet til å holde seg innendørs.

Flom i Venezia

Julaften regnet det så kraftig i Venezia og flere andre byer i Italia at turister og folk på handletur måtte vasse i høyt vann ved Markusplassen. I Vicenza, vest for Venezia fryktet man at elven Bacchiglione ville flomme over sine bredder, og flere ble evakuert fra hjemmene sine.

Snøvær og kulde skapte problemer for tusenvis av reisende rundt om i Europa julaften. Både i Paris og Brussel måtte flypassasjerer tilbringe julenatta på flyplassen.

Bornholm isolert

På Charles-de-Gaulle-flyplassen i Paris ble rundt 500 av 1.200 flyginger innstilt fredag. Der måtte cirka 2.000 mennesker evakueres fra et terminalbygg på grunn av store mengder snø på taket.

Den danske øya Bornholm var isolert julaften etter nok et kraftig snøvær og sterk vind. Folk ble bedt om å holde seg innendørs, og myndighetene ga opp å brøyte veiene.

Video Speilglatte gater i Moskva

Se video: Speilglatte gater i Moskva.

SISTE NYTT

Siste nytt