Hopp til innhold

– Flytt ut i verdensrommet!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Det er på tide at vi flytter ut i verdensrommet, sier den anerkjente vitenskapsmannen Stephen Hawking.

Hawking kommer med oppfordringen i et intervju med nettstedet Big Think. Han frykter at menneskeheten kan dø ut.

– Menneskeheten må begynne å lete etter andre steder å bo i løpet av de neste to århundrene, sier Hawking.

Stephen Hawking, som er en av verdens mest kjente forskere, tror menneskehetens fremtid er i verdensrommet. Som forsker er han særlig kjent for sine arbeider om sorte hull, og for å forbinde den generelle relativitetsteorien med kvantemekanikken.

Lenket til rullestol

Han har i mange år vært lenket til rullestolen, og sykdommen amyotrofisk lateral sklerose har tatt fra ham muligheten for å kommunisere direkte med omverden.

– Hvis vi er den eneste intelligente skapningen i Melkeveien, så bør vi klare å overleve, sier han via en spesiell språkcomputer som blir styrt av Hawkings øyne og enkelte muskler i ansiktet.

Men Hawking er ikke helt sikker på at vi klarer å overleve lenge nok til at vi kommer oss ut. Han er bekymret for måten vi utnytter jordas ressurser på, og for at moderne teknologi vil bidra til varige og ødeleggende klimaendringer på jorden.

Dommedag

Hawking mener vi bør komme oss ut innen kort tid. Han er redd for frekvensen av hendelser som Cubakrisen vil øke i fremtiden.

– En rekke ganger har menneskehetens eksistens blitt satt på prøve. Cuba-krisen i 1963 er et eksempel, sier Hawking til Big Think.

– Hvis vi klarer å unngå katastrofer i løpet av de neste 200 år, så vil vi klare oss, sier han.

Det er ikke første gang Hawking kommer med dommedagsprofetier. Da han stilte «Dommedagsuret » i 2007 sa han at det bare er flaks at vi ikke alle er døde.

Det såkalte Dommedagsuret viser hvor stor faren for en kjernefysisk katastrofe er.

– Menneskeheten bør ikke oppbevare alle eggene sine i en kurv, eller på en planet. La oss håpe at vi ikke mister kurven før vi klarer å fordele innholdet, sier Hawking.

SISTE NYTT

Siste nytt