Hopp til innhold

Britisk kampanje skal redusere fyllebråk i Syden

I et forsøk på å redusere omfanget av fyllebråk forårsaket av britiske ungdommer på ferie utenlands, har myndighetene i Storbritannia nå lansert en ny holdningskampanje.

Fra kampanjen «Another Side of Paradise»

Fra kampanjen «Another Side of Paradise» i regi av det britiske utenriksdepartementet.

Foto: mkikida

Statssekretær i det britiske utenriksdepartementet, Chris Bryant, besøkte onsdag øya Korfu i Hellas for å fronte kampanjen, som har fått tittelen «En annen side av paradiset».

- Vi vil gjøre alt vi kan for å sørge for at disse unge menneskene tar fornuftige forholdsregler, ikke går over grensen og kommer hele hjem igjen, sa han.

15 millioner turister besøker hvert år Hellas. Storbritannia står for en femtedel av dem. Men noen av de ferierende britene har gjort at man ofte forbinder unge britiske turister med fyll og spetakkel.

Les også: HSH: - Må gjøre noe med Syden-fylla

Les også: - 25 kvinner blir voldtatt i sommer

Bedre holdninger med visittkort

Britiske turister mellom 16 og 20 år står for over 70 prosent av sakene der det britiske kosulatet i Hellas blir koblet inn.

Plakater, visittkort og ølbrikker med påskriften «Ikke bli dopet, hold et øye med drinken din» og «Hvis du drikker for mye kan ting komme ut av kontroll» vil i sommer bli delt ut til unge briter som reiser på ferie til Hellas.

Se kampanjen «Another Side of Paradise» fra det britiske utenriksdepartementet

Mer politi i gatene

Bryant sa at samtaler med Hellas’ viseinnenriksminister Christos Markogiannakis fokuserte på tiltak for å få ned alkoholinntaket og mer politi i gatene ved landets mest populære feriemål.

Ifølge Markogiannakis vil britiske og greske politifolk møtes på øya Zakynthos i neste uke for å diskutere enn felles strategi.

Les også: På fylletur med små barn

SISTE NYTT

Siste nytt

Kraftige sammenstøt på universitet i California

Proisraelske og propalestinske studenter gikk natt til onsdag løs på hverandre på universitetsområdet til UCLA. Demonstrasjonene er på kokepunktet i 25 amerikanske byer.

Politiet gjekk inn på universitet med store styrkar

Samstundes som demonstrantane vart arresterte av politiet, vart dei heia fram av unge palestinarar på Gazastripa.