Hopp til innhold

Tsjekkias ambassadør mistet livet

Den tsjekkiske ambassadøren Ivo Zdarek er blant dem som ble drept i bombeangrepet i Islamabad i går.

Marriott hotel i Islamabad
Foto: FAROOQ NAEEM / AFP

Det melder den tsjekkiske statlige TV-stasjonen CT 24.

- Zdarek ringte Tsjekkias ambassade fra Marriott like etter eksplosjonen og ba om hjelp til å bli reddet ut av hotellet, men ingen har hørt fra ham siden, sa den tsjekkiske diplomaten Jaroslav Kalfirt tidligere i dag.

I formiddag ble det klart at Zdarek er blant de rundt 60 menneskene som mistet livet i angrepet. Minst 270 mennesker ble såret.

En dansk diplomat er fremdeles savnet etter angrepet.

- Døde mennesker lå overalt

- Det lå døde mennesker overalt, sier Assed Ahmad, som befant seg i nærheten av hotellet, etter selvmordsaksjonen i Islamabad i går.

Terrornettverket Al Qaida eller en tilknyttet organisasjon står trolig bak angrepet i den pakistanske hovedstaden, sier en amerikansk etterretningsoffiser til nyhetsbyrået Reuters.

500 kilo sprengstoff

Pakistanske myndigheter sier angrepet på Marriott Hotel var en selvmordsaksjon, der det ble brukt mer enn 500 kilo sprengstoff.

Assed Ahmad befant seg i nærheten da det smalt.

- Jeg har aldri sett så mange lik, sier han.

Også Zahir Ahmad opplevde angrepet på nært hold.

- Jeg var i lobbyen på hotellet og ventet på noen kolleger, vi skulle spise middag. Plutselig eksploderte bomben. Den ene kollegaen min har bare brukket noen ribbein og er i live, men den andre vet jeg ikke hvor er. Jeg frykter at han ikke lever, sier Ahmad til CNN.

SISTE NYTT

Siste nytt