Hopp til innhold

Over halvparten av norske fastleger har blitt «anmeldt» på nett

Nettsiden der pasienter kan sette karakterer på fastlegen sin, har i løpet av få måneder blitt svært populær.

Nettsiden legelisten.no

Skjermdump av legelisten.no.

Etter bare fire måneder har over halvparten av fastlegene her i landet fått omtaler på siden. Og de får både ris og ros. Over 100.000 mennesker har vært innom siden for å lese omtalene av fastlegene.

– Den store interessen viser at folk sulter etter mer informasjon, sier Lars Haakon Søraas, en av fire privatpersoner som står bak nettsiden.

– Leser gjennom alt

Folk som skriver om legen sin får være anonyme, og på forhånd advarte mange om at det ville komme mange useriøse kommentarer. Men Søraas forsikrer at dette problemet blir løst med streng redigering.

– For at tjenesten skal være nyttig er det viktig at innholdet har en viss kvalitet. Vi leser gjennom alt som kommer av vurderinger og sørger for at de er i tråd med våre retningslinjer, og at de har informasjonsverdi for brukerne våre, sier Søraas.

Det er registrert 8500 innlegg på nettstedet legelisten , og av disse ligger 6500 ute. Det har vært 180.000 besøkende siden 27. mai. Med 114.000 unike brukere har de større trafikk enn Fritt sykehusvalg- siden.

LES OGSÅ: Ny nettside med vurdering av leger

Over halvparten av landets fastleger har blitt vurdert på nett. Vanlige mennesker kan sette karakter på legen sin, men legene selv er usikre på hvor god målestokk det er.

Halvparten av Norges leger vurdert

Gjør det på fritiden

Lars Haakon Søraas forteller at initiativtakerne gjør dette på fritiden. Serverne koster noen hundrelapper, sier han, og de har ikke brukt mer enn 15.000 kroner. De får nå 100.000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge.

Fastlege Gisle Schmidt på Bogerud i Oslo har fått mange positive kommentarer. Likevel er han ikke sikker på at hvor bra det er med en slik nettside.

– De skriver jo sånt som jeg liker, men om man trenger popularitetsbarometer for å sikre seg kvalitet på sånne områder, det er jeg usikker på, sier Schmidt i en kommentar.

– Objektive måleredskaper

Mange leger er skeptisk til denne formen for vurdering, og de etterlyser objektive måleredskaper.

En pasient som er positiv til internettsiden, er Kirsti Amundsen i Trondheim. Hun syntes informasjonen var nyttig da hun velge seg ny lege.

– For det første får du tips om hvem du skal unngå, men de som får god omtale er minst like viktig når du skal velge lege, sier hun til NRK.

Leder i Oslo legeforening Svein Aarseth tror nettsiden hvor brukerne kan vurdere fastleger blir for subjektiv.

Legeforeningen: Vet ikke hvor nyttig det er med legeliste

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger