Hopp til innhold

Lager egen støttegruppe for Oslo-ofrene

Flere av de ansatte i Regjeringskvartalet i Oslo er redde for å gå på jobben etter 22. juli.

Regjeringskvartalet

OPPRETTER EGEN STØTTEGRUPPE: John Hestnes (innfelt) og resten av den nasjnale støttegruppen for terrorofrene sier behovet for en egen støttegruppe for Oslo-ofre er stort. Mange er sykemeldt etter bombeangrepet.

Den nasjonale støttegruppen for 22.juli opplever et økende antall henvendelser fra ansatte i Regjeringskvartalet og andre berørte av angrepet i Oslo som trenger hjelp.

– I Oslo er det allerede et eget fylkeslag for Utøya-berørte, men vi ser et stort behov for en egen gruppe for de som ble berørt av bomben, sier John Hestnes i den nasjonale støttegruppen til NRK.

Støttegruppen blir daglig kontaktet av ansatte i Regjeringskvartalet, men også forbipasserende og folk som jobber i nærliggende bygninger.

Ifølge Hestnes er flere sykemeldt på grunn av psykiske og fysiske plager.

– Det folk trenger mest er likesinnede å prate med. Det gjelder både etterlatte og overlevende. Vi får også mange telefoner fra folk som trenger informasjon om hvordan de kan få helsehjelp eller bistandsadvokat, sier Hestnes.

Har du tips eller innspill til denne saken? Kontakt NRKs reportere

Ønsker bedre sikkerhet

Han jobber til daglig som vaktleder i sikkerhetsavdelingen til Departementets servicesenter (DSS) og er selv sterkt preget av hendelsen.

– Jeg ser ødeleggelsene hver eneste dag jeg er på jobb. Det er ikke noen god følelse å se den arbeidsplassen vi hadde før 22. juli så ødelagt. Både jeg og en del andre føler vel litt sinne, forteller han.

– Vi får tilbakemeldinger fra flere departementsansatte som føler redsel og utrygghet for å gå på jobben. De håper alle at sikkerheten i Regjeringskvartalet blir bedre. Dette er et av spørsmålene vi vil jobbe med, sier han.

Fylkeslag

Første etasje i Høyblokka, 11. oktober 2011

FORTSATT STORE SKADER: Inngangspartiet til Høyblokka i regjeringskvartalet. Bombebilen sto parkert foran hovedinngangen.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

I tillegg til en gruppe i Oslo for Regjeringskvartalet, er det opprettet egne fylkeslag i Vestfold, Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag. Det jobbes også med å opprette støttegrupper i Akershus, Rogaland, Hedmark og Sogn- og Fjordane.

Første møte i gruppen for Regjeringskvartalet er 20. oktober.

– Vi er veldig glade for at dette skjer. De berørte i regjeringskvartalet har andre problemstillinger enn de som er berørte av Utøya. De ønsker å møtes i et forum som angår dem, sier nestleder i støttegruppen, Tove Selbekk til NRK.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger